Curt Fortin

acteur, presentator, zanger, schrijver

Curt is een ware duizendpoot, die zijn eerste bekendheid verwierf als acteur in Onderweg Naar Morgen en als presentator van Top of the Pops. Kinderen kennen hem vaak van Het Huis Anubis, De Schatkamer, HoelaHoep of Yakanuko; volwassenen kennen hem meestal van Voetbalvrouwen of Expeditie Poolcirkel.

Curt Joshua Fortin komt in Aruba ter wereld, maar verruilt na vijf jaar de zon voor Den Haag, samen met zijn moeder en zus. Van kleins af aan weet Curt al wat hij wil gaan doen met zijn leven: acteren en zingen. Zo speelt hij vanaf zijn veertiende in een band, waarmee hij regelmatig op de bühne staat en zelfs Bonaire, Curaçao en zijn geboorteland Aruba aandoet.

Eenmaal twintiger, begint Curt met het opnemen van eigen nummers en presenteert hij iedere zondag een radioprogramma op een lokaal radiostation. Naast zijn muziek stort hij zich in 1999 op het regisseren en maakt de film ‘Kleine Man’, die op TV West wordt uitgezonden. Een paar jaar later verdiept hij zich in het acteren en is hij onder andere op tv te zien in de series ‘Onderweg Naar Morgen’ en ‘Bon Bini Beach’, en op het toneel in de reizende musical ‘De Zevensprong’.

In 2005 neemt Ruud de Wild afscheid van BNN en wordt Curt gevraagd de nieuwe presentator te worden van het internationaal vermaarde muziekprogramma ‘Top of the Pops’. Hierdoor is hij niet alleen wekelijks op zondagavond te zien op Nederland 2, maar reist hij ook regelmatig af naar Londen voor interviews met de groten der aarde, onder wie Stevie Wonder, Mariah Carey, Anastacia en Robbie Williams.

Naast zijn drukke baan als presentator vindt Curt de tijd om een rol aan te nemen in de succesvolle tv-serie ‘Het Huis Anubis’ (geproduceerd door Studio 100 en te zien bij Nickelodeon) en één van de hoofdrollen in de musical ‘Jungleboek, Mowgli en het Regenwoud’.

Wanneer de BBC besluit om de stekker uit ‘Top of the Pops’ te trekken, betekent dat niet het einde voor Curts carrière bij BNN: een jaar lang presenteert hij het wekelijkse urban lifestyle programma ‘URBNN’, totdat hij de kans krijgt om een vaste rol te vervullen in het tweede en derde seizoen van de zeer succesvolle dramaserie ‘Voetbalvrouwen’ op RTL 4.

Curt gaat door op de ingeslagen weg van de jeugdtelevisie: hij presenteert voor RTL Telekids meerdere seizoenen van de dagelijkse spelshow ‘De Schatkamer’ en speelt voor de NTR in de Zappelin-serie ‘HoelaHoep’. Aansluitend wordt hij gecast voor een vaste rol in de jongerenserie ‘Malaika’ op RTL 5.

Ondertussen is Curt te zien als presentator bij TV West en in het voorjaar van 2014 als deelnemer aan de survivalserie ‘Expeditie Poolcirkel’ op RTL 5, waarbij hij als 3e eindigt in de competitie. In de zomer is Curt te zien bij Discovery Channel als presentator van de serie ‘TechTime’, waarin hij in de wereld van de Landmacht, Luchtmacht en Marine duikt.

In november 2014 verschijnt het eerste boek van Curt. Samen met illustrator Nick van Leent werkte Curt vijf jaar aan de jeugdroman Yakanuko. In juni 2015 wordt hun debuut beloond met de Hotze de Roosprijs en in 2016/2017 vond er een theatertour plaats door heel Nederland.

CURT PRESENTEERT "TECHTIME" VOOR DISCOVERY (2014)

PROFIEL CURT FORTIN (2016)

Heeft u interesse in Curt Fortin, bijvoorbeeld voor een boeking als presentator?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Curt Fortin

Laatste nieuws over Curt Fortin