Danny Dorland

acteur, zanger

Danny is een jonge acteur die zijn eerste hoofdrol in een tv-serie scoorde met de rol van Joris in de Nickelodeon-serie Spotlight. Sindsdien is hij zich verder aan het ontwikkelen als acteur, onder meer bij WolfQademy van Terence Schreurs.

Danny Dorland (1997) werd geboren in Helmond en is al van kleins af aan gefascineerd door films. Hij droomde er al vroeg van om zelf ooit voor de camera te spelen. Na de basisschool zette hij zijn eerste stap richting ‘het vak’ door te kiezen voor de VMBO Theateropleiding van het Pleincollege in Nuenen. Daarna zette hij die lijn voort bij het ROC Tilburg met de MBO Artiestenopleiding.

Na het eerste jaar besloot Danny te switchen naar FAAAM in Amsterdam, alwaar hij gedurende twee jaar de avondopleiding volgde. In 2017 kwam hij in aanraking met de lesmethode van Terence Schreurs. Onder de noemer WolfQademy verzorgt zij intensieve acteerworkshops, waar Danny veel aan heeft.

Gedurende zijn middelbareschooltijd heeft Danny aan vele kleine en grote projecten meegewerkt, waaronder studentenfilms, online commercials en theaterstukken. In juni 2015 speelde en zong hij de rol van Galileo Figaro in de voorstelling ‘I Want It All’ (gebaseerd op de musical ‘We Will Rock You’) van Music All Round.

In april 2015 werd Danny gecast voor een hoofdrol in de scripted-realityserie Spotlight van Nickelodeon. Danny speelde daarin gedurende twee seizoenen de rol van Joris Kanis, een avontuurlijke entertainer die drumt en zingt. Daarnaast was Danny als Joris de host van zijn eigen vlog-kanaal: JorOnTV. In 2017 heeft Danny een gastrol gespeeld in de populaire jeugdserie ‘Brugklas’ van AVROTROS.

Naast acteur en zanger is Danny ook drummer: hij drumt al sinds zijn zevende. Bovendien is hij een fanatiek sporter en doet hij veel aan fitness en krachttraining.

POSTBUS 51 - DONORREGISTER (2019)

INTRODUCTIE JORIS KANIS - SPOTLIGHT (2015)

Heeft u interesse in Danny Dorland, bijvoorbeeld voor een boeking als acteur?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Danny Dorland

Laatste nieuws (algemeen)