Denise Post

danseres, zangeres, choreografe, performance coach

Denise is meest bekend als vast gezicht van de Vengaboys. Daarnaast heeft Denise zich in de loop der jaren ontwikkeld tot succesvol choreografe en performance coach voor diverse artiesten.

Denise Post wordt in Vlaardingen geboren als Denise van Rijswijk, en groeit op in een omgeving waarin dansen centraal staat. Haar ouders hebben hun eigen dansschool en al vanaf jonge leeftijd geeft Denise hier ook danslessen.

Denise verkrijgt wereldwijde faam als lid van de zeer succesvolle popgroep Vengaboys, waarmee ze vanaf 1997 grote internationale hits scoort zoals “We Like To Party”, “Boom, Boom, Boom, Boom!” en “We’re Going To Ibiza”. Voor de bijbehorende videoclips, optredens en stadionconcerten reist Denise de hele wereld over. Tot op de dag van vandaag heeft ze met de Vengaboys in meer dan 35 landen opgetreden.

In de tussentijd brengt Denise in 2003 een solo-single uit, getiteld “Straight Up”. Voor de bijbehorende videoclip verzorgt Denise zelf het concept, de styling, de choreografie en de dansers. Hierdoor krijgt ze de smaak te pakken…

Vanwege haar ervaring op en rond het podium wordt Denise gevraagd om andere artiesten te begeleiden in de voorbereiding voor hun shows, videoclips etc. Zo ontstaat haar eigen bedrijf Denise Productions, van waaruit ze dansers en choreografieën verzorgt voor optredens en theatertours van onder meer Jim Bakkum, Belle Perez, Monique Smit, Yes-R en de meidengroep Djumbo. Haar pupillen Nori, Sharon en Chloe – die zij traint voor streetdancewedstrijden – doen op eigen initiatief mee aan het tv-programma AVRO Junior Dance en schoppen het tot de halve finale.

Ook het verzorgen van choreografieën en het regelen en begeleiden van dansers voor videoclips gaat Denise goed af, onder meer voor Djumbo en Monique Smit. Voor zangeres Kim-Lian leert Denise een choreografie aan honderd kinderen, ten behoeve van een optreden in Ahoy Rotterdam. De ‘behind the scenes’ beelden hiervan belanden in de videoclip van het nummer “Kids In America”.

Naast haar optredens met de Vengaboys in binnen- en buitenland legt Denise zich momenteel toe op het coachen en begeleiden van artiesten en bands. Zo werkt ze onder meer voor de RTL Telekids-act KEET! en de immens populaire boyband MainStreet. Deze jongens worden door Denise begeleid in de voorbereiding op belangrijke optredens en ze verzorgt de choreografieën en dansers voor hun videoclips en concerten.

Videoclips

DENISE - "STRAIGHT UP" (2003)

Heeft u interesse in Denise Post, bijvoorbeeld voor choreografie, performance coaching, dansworkshops, presentaties, talentscouting of als jurylid bij een talentenjacht?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Denise Post

Laatste nieuws over Denise Post