Eliyha Altena

acteur, zanger

Eliyha (spreek uit: ee-laai-dja) was al op jonge leeftijd te zien in de bioscoopfilm Sonny Boy. Het musicalvak leerde hij kennen middels rollen in Zorro, Waanzinnig Gedroomd en Amandla! Mandela. Momenteel is hij voornamelijk actief als acteur in tv-series als Zomer in Zeeland (SBS 6), De Eindmusical (NPO Zapp) en De Ludwigs (Nickelodeon).

Eliyha Altena (2002) groeide op in Almere en Amsterdam en wist al van jongs af aan dat hij naast tennissen en voetballen ook wilde zingen, dansen en acteren. Hij zette zijn eerste stappen in het entertainmentvak op 7-jarige leeftijd met een gastrol in de tv-serie ‘Voetbalvrouwen’ (RTL 4). Van daaruit werd hij ‘ontdekt’ als acteur en werd hij gecast voor de rol van de jonge Sonny Boy in de gelijknamige bioscoopfilm.

In 2011 stond Eliyha in de Nederlandse theaters, naast onder meer Tommie Christiaan en Michelle Splietelhof, als de jonge Diego in de musical Zorro. Een jaar later speelde hij een hoofdrol in de korte film ‘Joey’s Eerste Gevecht’ (KRO, Zapp) en in de bioscoopfilm ‘Sint & Diego: De Magische Bron van Myra’. In datzelfde jaar werd hij door de AVRO gevolgd voor de korte documentaire ‘Ster’ in het kader van ‘Zapp Echt Gebeurd’. Het verhaal draaide om de moeilijke tijd die hij achter de rug had samen met zijn moeder, en zijn droom om een musicalster te worden.

Op 12-jarige leeftijd vervolgde Eliyha zijn droom in de musical Waanzinnig Gedroomd, waarmee hij samen met onder andere Max Mies en Jannes Heuvelmans het hele land door trok. Een jaar later besloot hij om deel te nemen aan het Junior Songfestival (AVROTROS, NPO Zapp). Met zijn zelfgeschreven nummer ‘Like Everyone Else’ schopte hij het tot de halve finale. In die periode was Eliyha ook te zien op tv in de serie ‘Infantilio’ (VPRO, NPO 3), in het theater als de jonge Nelson Mandela in de musical ‘Amandla! Mandela’ en in de Ziggo Dome bij ‘Let’s Dance’ als lid van The Jackson 5.

Als acteur bemachtigde Eliyha zijn eerste serieuze rol op televisie in 2017 bij SBS 6, in de dramaserie ‘Zomer in Zeeland’. Van daaruit rolde hij door naar NPO Zapp voor een rol in de serie ‘De Eindmusical’ en naar Nickelodeon, waar hij in 2018 onderdeel werd van de vaste cast van de populaire jeugdserie ‘De Ludwigs’. Daarnaast is Eliyha ook een veelgevraagd stemacteur.

WEBISODE DE LUDWIGS (2018)

Heeft u interesse in Eliyha Altena, bijvoorbeeld als (stem)acteur?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Eliyha Altena

Laatste nieuws (algemeen)