Elize

zangeres, presentatrice, model

Een hele generatie kent Elize voornamelijk van haar iconische Tietenlied uit Kinderen voor Kinderen, haar internationale carrière als pop/dance-zangeres, met Automatic als grootste hit, en als presentatrice van het eerste seizoen van So You Think You Can Dance. In 2010 is ze geëmigreerd naar Los Angeles, alwaar ze carrière maakt als zangeres, presentatrice en model.

Elize (Elise van der Horst) werd geboren in Utrecht en groeide op in Bussum. Op achtjarige leeftijd auditeerde ze voor VARA’s Kinderen Voor Kinderen. Ze werd zes jaar lang onderdeel van het succesvolle tv-project en zong op alle jaarlijkse albums mee, waaronder in twee solonummers: “Poster” en “Het Tietenlied”.

In 2004 veranderde haar wereld totaal, toen een producer haar ontdekte en onderbracht bij het wereldberoemde dancelabel Spinnin’ Records. De doorbraak van Elize kwam met haar debuutsingle “Shake” en de bijbehorende sexy videoclip. De volgende single “Automatic” was een groot succes en belandde in de top 10 van de hitlijsten. Ze trad op bij de TMF Awards in Ahoy Rotterdam en werd een jaar later genomineerd in de categorie “Beste Vrouwelijke Artiest”.

Elizes vierde single “Into Your System” leidde de release in van haar langverwachte debuutalbum “In Control”. Tegelijk met haar succes in Nederland gooide Elize ook hoge ogen in het buitenland. Zo bereikte haar muziek fans in Duitsland, Frankrijk, België, Polen, Bulgarije en Slovenië. Maar ook buiten Europa werd haar muziek uitgebracht, in landen als Japan, China, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Canada.

In 2007 maakte Elize haar debuut als tv-presentatrice. Ze werd gevraagd voor het razendpopulaire muziekprogramma Kids Top 20, eerst bij Jetix en later bij de TROS op Zapp. Tegelijk maakte ze een begin met het schrijven en opnemen van haar tweede album “More Than Meets The Eye”, waarvoor ze samenwerkte met diverse Engelse en Nederlandse producers. De eerste single “Lovesick” werd in 2008 internationaal uitgebracht en stond o.a. in Bulgarije wekenlang op nummer 1. In datzelfde jaar was Elize wekelijks te zien bij RTL 5 als presentatrice van het eerste seizoen van het stoere dansprogramma So You Think You Can Dance.

Voor de opnames van de videoclip voor de single “Can’t You Feel It” reisde Elize af naar Los Angeles. Ze werd daar op slag verliefd op de omgeving, de cultuur en de mensen. Toen ze eind 2009 een zware stemoperatie moest ondergaan, besloot ze voor de herstelperiode opnieuw naar Californië af te reizen. Die periode heeft haar doen besluiten om aldaar een nieuw leven en carrière op te bouwen.

Sinds 2010 woont en werkt Elize in Los Angeles en komt ze een paar keer per jaar over naar Nederland. In de VS bestaat haar werkzame leven voornamelijk uit modellenwerk, optreden met een band en het schrijven van nummers, zowel voor zichzelf als voor andere artiesten. Daarnaast presenteert ze vanuit LA twee tv-programma's voor de Nederlandse markt: L.A. Breakfast voor KPN Presenteert en Q-Sport voor Ziggo Sport.

De band waarmee ze optreedt is Saga, een kwartet bestaande uit drie klassiek geschoolde violistes en een celliste. Zij spelen elektronische dansmuziek, waarbij ze moderne hits mixen met bekende rockmuziek en fragmenten van klassieke muziek. De dames spelen over de hele wereld, met Elize als hun vaste zangeres.

Calendar-Time_43.png

Elize is momenteel wekelijks te zien op tv bij Ziggo Sport als presentatrice van Q-Sport.

Showreel

Videoclips

ELIZE SHOWREEL (2010)

SAGA SHOWREEL (2014)

 

ELIZE - HEY MAMA / LEAN ON (LIVE @ HAARLEM JAZZ & MORE 2015)

Heeft u interesse in Elize, bijvoorbeeld voor een boeking als zangeres en/of presentatrice?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Elize

Laatste nieuws over Elize