Esther Schouten

bokskampioen, personal trainer, presentatrice

Esther is voormalig Europees en wereldkampioen boksen. Ze legt zich sinds een aantal jaren toe op personal training en presentaties, waarbij ze anderen motiveert met haar indrukwekkende en strijdlustige levensverhaal.

Esther Schouten groeide op in het Noord-Hollandse dorpje Wognum. Na het beoefenen van vele verschillende sporten, begon ze in 1994 met kickboksen bij Sokudo Gym in Hoorn. Al na één jaar stond ze voor het eerst in de ring en versloeg ze iedere tegenstander die het tegen haar op durfde te nemen.

Bij gebrek aan waardige tegenstanders besloot Esther in 1996 om naast kickboksen ook te gaan boksen. Na een bloedstollende partij in Wenen had ze zichzelf op de kaart gezet en al snel volgde het eerste titelgevecht. In 2001 werd Esther voor het eerst Europees kampioen en een jaar later zette ze de wereldtitel op haar naam.

Nadat Esther maar liefst driemaal haar wereldtitel had verdedigd, kwam in 2006 een einde aan haar ‘winning streak’. Tot ieders onsteltenis verloor ze in Australië een wereldtitelgevecht. Ze had keihard getraind maar was verre van fit op het ‘moment suprème’. Na vijf maanden van onderzoek en veel ziekenhuisbezoek bleek uiteindelijk in 2007 dat Esther leed aan lymfeklierkanker. Haar gevecht ging vanaf dat moment niet meer om een titel, maar om leven of dood.

Na een periode van zware chemokuren en bestralingen had Esther nog maar één doel voor ogen: ze wilde weer de boksring in! Ze vertrok naar Duitsland om daar met een professioneel team alles eruit te halen wat erin zat. Dankzij haar enorme doorzettingsvermogen, positieve instelling, wilskracht en passie voor de bokssport, stond ze uiteindelijk één jaar na de diagnose kanker alweer in de ring. In 2009 maakte ze haar droom waar en werd opnieuw wereldkampioen.

Een jaar later besloot Esther om een punt te zetten achter haar bokscarrière. Ze nam waardig afscheid in een overvol Theater Carré voor haar eigen fans en publiek. Ze richt zich sinds dat moment op het geven van boksclinics, presentaties en persoonlijke begeleiding, vanuit de ervaring die zij heeft opgedaan als topsporter.

Dat Esther uitdagingen niet uit de weg gaat, blijkt wel uit het feit dat ze in 2011 deelnam aan de survivalserie Expeditie Robinson van RTL 5, en in 2014 aan de steenkoude variant Expeditie Poolcirkel. Hierin eindigde ze als 2e.

Esther is verbonden aan Sportservice Nederland en is het gezicht van BaanBereik, waar ze tevens ‘boxing bootcamps’ verzorgt. Daarnaast is ze sinds 2014 ambassadeur van sportclub Only Friends, die zich richt op sport voor gehandicapte kinderen.

Europees Kampioen (2001/2002)
Wereldkampioen (2002/2003/2004/2009/2010)
Women’s International Boxing Federation,
Super Bantamweight

PROFIEL ESTHER SCHOUTEN (2013) (UIT: EXPEDITIE POOLCIRKEL)

DOCUMENTAIRE OVER ESTHER SCHOUTEN IN OPDRACHT VAN DE PROVINCIE NOORD-HOLLAND (2005)

Heeft u interesse in Esther Schouten, bijvoorbeeld voor een boks-clinic of een presentatie?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Esther Schouten

Laatste nieuws over Esther Schouten