Friendship Sports Centre

goed doel, sportcentrum, evenementenlocatie

Het Friendship Sports Centre (voorheen Ronald McDonald Centre) is het eerste sportcentrum in West-Europa voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of chronische ziekte. Het Centre ligt in Amsterdam-Noord en beschikt over prachtig aangelegde sportvelden (binnen en buiten), speciale zwembaden, een aangepaste fitness-ruimte en een dojo.

Totstandkoming
In het voorjaar van 2004 benaderde Dennis Gebbink – oprichter van sportclub Only Friends – het Ronald McDonald Kinderfonds en de gemeente Amsterdam, met het verzoek tot hulp bij de realisatie van een sport- en spelcentrum speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Dit project sloot uitstekend aan bij het werk van het Kinderfonds, want zij bieden een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. In oktober 2007 sloegen ambassadeurs Marco van Basten en Esther Vergeer op het bouwterrein in Amsterdam-Noord de eerste paal van het toenmalige Ronald McDonald Centre. Op 8 november 2010 werd het Centre feestelijk geopend door Prinses Marilène, samen met Marco van Basten en Ed Nijpels.

Sporten
In het Friendship Sports Centre kunnen kinderen en jongeren met een handicap deelnemen aan één of meerdere sporten bij sportclub Only Friends of bij één van de andere sportverenigingen (Heliomare, GOED, Akwaak). Voorbeelden van de aangeboden sporten zijn voetbal, rolstoelbasketbal, rolstoelhockey, duiken, zwemmen, fitness, streetdance en klimmen. Op het Centre wordt sport op maat aangeboden. Hierbij wordt niet naar de beperking gekeken, maar de nadruk gelegd op de mogelijkheden van de jeugdige sporters.

Faciliteiten
Het Friendship Sports Centre bestaat uit verschillende (sport)ruimtes. De sportruimtes beschikken over ultramoderne sportfaciliteiten die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Verder bevinden zich in het Centre een vergaderruimte, een computer- en creatieve ruimte en een gezellig clubhuis inclusief een bar, keuken en een theaterpodium met licht- en geluidsinstallatie.

Mogelijkheden
Het Centre biedt zowel bedrijven als particulieren de mogelijkheid om een leuke, actieve dag te organiseren voor persoonlijke of zakelijke relaties. Zo leent het sportcentrum zich uitstekend voor teambuildingsactiviteiten, sportdagen, bedrijfsevenementen, product-presentaties en vergaderingen. Bovendien is het mogelijk om een sportclinic te volgen, zoals een rolstoelbasketbal-clinic.

Organisatie
De activiteiten van het Friendship Sports Centre worden mede mogelijk gemaakt door de enorme betrokkenheid van vele vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen het Centre door ondersteuning te bieden bij onder meer diverse facilitaire werkzaamheden, de receptie, achter de bar, in de schoonmaak en tijdens evenementen. Verder is er een raad van bestuur met onder meer de meervoudig Nederlands en Paralympisch kampioene snowboarden Bibian Mentel als actief lid.

Sponsoring
Het Friendship Sports Centre heeft de hulp van sponsors en donateurs hard nodig. Er zijn diverse sponsormogelijkheden. Zo kunnen bedrijven een Special Friend worden van het Centre, op het moment dat zij besluiten het Friendship Sports Centre voor meerdere jaren te steunen. Daarnaast zijn er ook diverse andere sponsormogelijkheden, waaronder een spandoek langs één van de sportvelden.

Op zaterdag 5 november 2016 vindt weer de jaarlijkse Benefit Night plaats van het Friendship Sports Centre, in samenwerking met Sportclub Only Friends.

Het Friendship Sports Centre is winnaar van de Hedy d'Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur (2012).

Stichting Friendship Sports Centre heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

NOS JOURNAAL (2010)

BLAUW BLOED (2010)

RONALD MCDONALD CENTRE ONLY FRIENDS BENEFIT NIGHT 2014

Heeft u interesse om uw bedrijf te verbinden aan het Friendship Sports Centre, middels sponsoring? Of wilt u de locatie gebruiken voor een vergadering, evenement of anderszins?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over het Friendship Sports Centre

BEZOEKADRES: SPORTPARK DE WEEREN 5, AMSTERDAM

 
 

Laatste nieuws over het Friendship Sports Centre