Ian Kuyper

zanger

Ian is één van de vier leden van boyband FOURCE, in 2017 voortgekomen uit het Junior Songfestival. Daarbuiten richt hij zich ook volledig op zang en muziek met onder meer een opleiding aan de Amsterdam Zang Academie.

Ian Kuyper (2004) groeide op in Amsterdam en startte op 10-jarige leeftijd met zijn muzikale opleiding. Hij kreeg vanaf dat moment onder andere pianoles en zangles en hij raakte geïnteresseerd in het zelf produceren van muziek met behulp van computerprogramma’s als GarageBand en FruityLoops.

Sinds zijn 11e volgt Ian zangles bij de gerenommeerde Amsterdam Zang Academie. Sindsdien heeft hij diverse optredens gedaan met de AZA, waaronder een aantal nieuwjaarsconcerten. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan met studio-opnames, waarvan er eentje gefilmd is en op het YouTube-kanaal van de AZA geplaatst is. Deze video, waarin Ian ‘Treat You Better’ van Shawn Mendes zingt, is by far de meest bekeken video op het kanaal van de AZA.

In 2017 gaf Ian zich op voor het Junior Songfestival (AVROTROS, NPO Zapp). Hij werd door de makers samengebracht met Jannes Heuvelmans, Max Mies en Niels Schlimback en samen vormden zij vanaf dat moment de boyband FOURCE. De jongens wonnen de nationale finale en mochten met hun nummer ‘Love Me’ naar het Junior Eurovisiesongfestival in Tbilisi, Georgië. Daar verdedigden ze de eer van ons land door als vierde te eindigen. Sindsdien is FOURCE hard op weg om de successen van boybands als MainStreet en B-Brave te evenaren.

Naast zijn zangopleiding aan de Amsterdam Zang Academie zit Ian in 4 HAVO op een school met cultureel profiel en volgt daar de richting muziek.

IAN KUYPER - TREAT YOU BETTER (2016)

FOURCE - NIEMAND (2018)

Heeft u interesse in Ian Kuyper, bijvoorbeeld voor een optreden met FOURCE?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Ian Kuyper

Laatste nieuws over Ian Kuyper