Jasper Suyk

fotograaf

Jasper is opkomend als bekende fotograaf dankzij zijn conceptuele fotografie. Rappers, dj's, modellen, bekende vrouwen, reclamebureaus: ze zijn in groten getale bekend met het in het oog springende werk van Jasper.

Jasper Suyk groeide op in de omgeving van Haarlem. Als zoon van een professioneel tenniscoach begon hij op zijn achtste met deze sport en rolde er steeds verder in, totdat tennis zelfs belangrijker werd dan school. Het Johan Cruijff College bood uitkomst: daar werd Jaspers lesprogramma aangepast op zijn tennisschema. Echter naarmate hij ouder werd, nam zijn passie voor de sport af. Hij besloot vanaf dat moment zijn hart te volgen, richting reclame en fotografie.

Tijdens zijn opleiding ontwikkelde Jasper de liefde voor het fototoestel. Op zijn 18e kocht hij zijn eerste camera en begon met het fotograferen van bloemetjes, bijtjes, zijn zusje en haar vriendinnen. Kort daarop ontmoette hij een model en de foto’s die hij van haar schoot mocht hij op internet plaatsen. Hiermee ging het balletje rollen: al gauw werd Jasper door allerlei modellen en bekende mensen benaderd voor een shoot, omdat ze zijn foto’s gezien hadden en er zeer enthousiast over waren. Zodoende belandde Jasper een gegeven moment in de rap-scene. Via THC, Darryl, Sjaak, Ali B en Lange Frans heeft hij toen bijna alle Nederlandse rappers persoonlijk leren kennen én gefotografeerd.

Ondertussen begon Jasper aan een opleiding tot Art Director aan de JUNIOR* Academie voor Advertising in Amsterdam. Zijn vrije tijd vulde hij met fotograferen en in de zomervakantie zocht hij baantjes waarin hij zijn liefde voor fotografie kwijt kon. Zo belandde hij op zijn 19e bij Muse Agency, waar hij concept én fotografie mocht doen voor een campagne van Samsung. Na zijn opleiding ging Jasper aan de slag als art director bij Reclamebureau de Werkvloer in Haarlem. Maar de kriebel van het fotograferen werd hem de baas: zijn hele denken werd beheersd door beelden en hij besloot voor zichzelf te beginnen als fotograaf, onder de noemer Jasper Suyk Photography.

Jasper heeft al gelijk vanaf het begin van zijn carrière als fotograaf grote campagnes geschoten, onder meer voor Beachmasters, Harley-Davidson en KPN. Meer recent heeft hij campagnes geschoten voor o.a. Radical Fashion, Samsonite en 24Kitchen. Op het gebied van magazines heeft hij onlangs twee grote shoots gedaan voor Entourage Magazine by Erik Kuster.

Daarnaast combineert hij in zowel opdrachtshoots als vrij werk zijn sterke kracht – conceptuele fotografie – met bekende gezichten. Dit heeft hem inmiddels al behoorlijk wat erkenning opgeleverd. Voor urban lifestyle platforms als House of Hiphop en ML75 heeft hij bekende internationale artiesten mogen fotograferen onder wie Xzibit, Ne-Yo en Jay Sean. En in het kader van vrij werk heeft hij mediagenieke foto’s gemaakt van onder meer Daniëlle van Aalderen, Kim Feenstra, Miljuschka Witzenhausen, Jennifer Hoffman en eliZe.

Op dit moment werkt Jasper nog steeds veelvuldig voor artiesten en andere personalities en daarnaast voor reclamebureaus, magazines en allerlei bedrijven en merken, met shoots in heel Europa. Zijn focus ligt op conceptuele fotografie, waarin hij zijn achtergrond als art director combineert met fotografie en zodoende tot opvallende beelden komt.

INHOLLAND INTERVIEW MET JASPER SUYK (2013)

Heeft u interesse in Jasper Suyk en/of zijn fotografie?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Jasper Suyk

Laatste nieuws over Jasper Suyk