Julia Nauta

actrice, zangeres

Julia heeft als actrice en zangeres inmiddels al een indrukwekkend CV opgebouwd, met onder meer rollen in diverse grote musicals, tv-series en een bioscoopfilm, en deelname aan Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival. Samen met haar zus Sarah vormt ze het succesvolle muzikale duo Sarah & Julia.

Julia Nauta (2001) ontwikkelt al op zeer jonge leeftijd een passie voor zang, dans en theater. Als ze vier jaar is, begint ze met het volgen van danslessen, eerst klassiek ballet en later ook streetdance. Op zesjarige leeftijd gaat ze naar de Jeugdtheaterschool van Hofplein Rotterdam en krijgt ze privézangles. Vanaf haar achtste volgt ze pianoles en op haar negende begint ze aan de vooropleiding dans aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. In haar tweede jaar wordt ze uitgekozen als één van de elf leerlingen die mogen dansen in de Opera Platée van de Nationale Reisopera.

Op zesjarige leeftijd doet Julia auditie bij Albert Verlinde voor The Sound of Music, waarin ze de rol krijgt van de kleine Gretl von Trapp. Bovendien wordt ze uitgekozen als degene die de première mag spelen. Tijdens de twee verlengingen die volgen, speelt Julia opnieuw mee, maar dan in de rol van de bijdehante Brigitta von Trapp. En ook deze keren speelt ze de premièrevoorstelling. Na The Sound of Music gaat Julia door naar de Mary Poppins School, waar ze de dansjes en liedjes uit de musical krijgt aangeleerd. Uiteindelijk wordt ze uitgekozen om, in navolging van haar zus Sarah, de rol van Jane Banks te spelen. En als ze elf jaar is, wordt Julia gecast als de Kleine Fiona in de musical Shrek.

Vanaf 2009 maakt Julia twee jaar lang deel uit van het Net4kids kinderkoor, waarmee ze diverse optredens verzorgt. In 2012 komt Julia bij het VARA Kinderen voor Kinderen-koor en krijgt ze het sololied ‘Gadgetfreak’. Een jaar later gaat ze mee op toernee langs diverse theaters met het Kinderen voor Kinderen Songfestival. In datzelfde jaar neemt Julia samen met haar zus Sarah deel aan het AVRO Junior Songfestival, als het duo Sarah & Julia. Met hun zelfgeschreven nummer ‘Live Life’ worden ze derde van Nederland. Vanaf dat moment staat het duo niet meer stil en volgt de ene succesvolle release na de andere. In 2016 winnen ze de Radio Disney Music Award voor Beste Nederlandse Act.

In 2014 is Julia in de bioscoop te zien in de familiefilm Heksen Bestaan Niet, in de rol van Tessa. Daarnaast is ze te zien in een aantal commercials (Albert Heijn, Mona, Remia) en speelt ze in 2017 een gastrol in twee dramaseries: De Mannentester van KPN Presenteert en Suspects van Videoland (RTL). Verder is Julia actief als stemactrice, onder meer in de animatiefilms Zarafa, Trolls en De Smurfen en het Verloren Dorp en als Tina in de films van Bibi & Tina.

In 2018 is Julia geslaagd voor de richting Zang aan de Havo/vwo voor Muziek en Dans, een vooropleiding van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Daarnaast heeft ze de Landelijke Oriëntatie Theaterscholen van Rabarber afgerond en zat ze in de talentklas van het Theater Hofplein. Momenteel doet ze de Dutch School of Popular Music en volgt ze piano- en gitaarlessen. Tegelijk bouwt Julia, jong als ze is, aan haar professionele carrière als actrice en zangeres.

Vanaf november reist Julia door heel Nederland met Soof de Musical, in de rol van Sascha.

CAMPAGNE MINISTERIE VAN VWS: NIX18 (2015)

FRAGMENTEN UIT DE MANNENTESTER EN SUSPECTS (2017)

Heeft u interesse in Julia Nauta, bijvoorbeeld als actrice?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Julia Nauta

Laatste nieuws over Julia Nauta