Juliën Lubeek

cabaretier, acteur, presentator, cartoonist

Juliën is een ware duizendpoot. Naast zijn masterstudie aan de Universiteit Utrecht werkt hij ook aan een carrière in entertainment. Zijn focus ligt daarbij op het genre comedy, waarin hij al het nodige heeft bereikt, waaronder een belangrijke prijs op het Haags Comedy Festival.

Juliën Kavish Lubeek werd geboren in Nijmegen en heeft zowel de Nederlandse als de Indiase nationaliteit. Hij spreekt inmiddels negen talen en heeft meerdere opleidingen op zijn CV staan, waaronder een studie Aardwetenschappen. Op dit moment zit hij in zijn laatste jaar op de Universiteit Utrecht, waar hij bezig is aan een Master’s Degree in Paleontologie en Biogeologie.

Al zijn hele leven praktiseert Juliën een breed scala aan hobby’s, waaronder Iaido en Kendo (Japanse vechtkunst), hardlopen, badminton, voetbal, tekenen en schilderen. In 2006 is hij aan de slag gegaan als cartoonist en in 6 VWO deed hij de vooropleiding voor de kunstacademie. In 2010 volgde Juliën een cursus comedy en acteren bij het Griffioen Theater in Amstelveen. Vervolgens eindigde hij in de top-10 van een competitie om de titel “Hollands Beste Imitator”, georganiseerd door KPN.

Sindsdien heeft Juliën het comedy-virus te pakken: als stand-up comedian en cabaretier doet hij sinds 2011 mee aan diverse (voornamelijk Engelstalige) open mic’s, waarbij hij zijn multiculturele achtergrond gebruikt voor gevarieerde humoristische vondsten. In 2012 stond hij in de halve finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en in de finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival, en in 2014 won hij in de finale van het Haags Comedy Festival de Persoonlijkheidsprijs.

Maar Juliën is niet alleen in het theater te zien: sinds 2011 is hij ook actief als acteur en presentator en in 2013 en 2014 volgde hij (naast zijn universitaire studie) een acteeropleiding aan Le Pavegnon van Josja Hamann. Daarnaast was hij onder meer te zien in de tv-serie SpangaS, in de films Nova Zembla en Sinterklaas en het Zebrapaard en in meerdere korte films. In 2016 is hij voor vmbo-scholieren in het hele land te zien als hoofdrolspeler in de educatieve serie Ellis & Bernie, over een Joods stel ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Op het gebied van zijn ambities als presentator was Juliën in 2015 reporter voor AT5 bij het Iijima Cup Kendo Tournament in Amsterdam en presenteerde hij zijn eigen aflevering van het tv-programma Pauw in het kader van de Pauw Academy.

JULIEN LUBEEK @ PAUW ACADEMY (2015)

SHOWREEL JULIËN LUBEEK (2015)

Heeft u interesse in Juliën, bijvoorbeeld voor een boeking als cabaretier of presentator?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Juliën Lubeek

Laatste nieuws (algemeen)