Michelle Splietelhof

zangeres, actrice

Michelle Splietelhof is voornamelijk bekend van haar hoofdrollen in de musicals Zorro, Vincent en Saturday Night Fever. Vanaf september 2015 speelde ze 3 seizoenen lang de hoofdrol in Pandora (Studio21). Vanaf maart 2019 is ze één van de leading ladies in de spectaculaire theatershow Queen The Music.

Michelle groeide op in Vlaardingen en begon tijdens haar vwo-opleiding in Den Haag met zang- en danslessen bij de Fa Fa Show Academy. Vervolgens kreeg ze naast haar rechtenstudie privé-zanglessen van Jimmy Hutchinson en volgde ze diverse musical-workshops, onder meer bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Michelle begon haar carrière in de wereld van de amateur-musicalgezelschappen en speelde zo onder meer de hoofdrol in Robin Hood, Vincent en West Side Story. Haar eerste professionele rol kreeg ze bij Stage Entertainment in de musical Cats. Ze speelde in het ensemble en had twee understudy-rollen. Daarnaast werkte ze mee aan producties als Musicals In Ahoy en het Musical Awards Gala. In het daaropvolgende seizoen maakte ze deel uit van de cast van de klassieke musical Les Misérables en speelde ze één van de hoofdrollen in de rockopera Equilibrio.

In 2008 vertrok Michelle voor twee jaar naar Berlijn. Ze was daar te zien in de Duitstalige musical Der Schuh Des Manitu van Stage Entertainment, waarin ze de vrouwelijke hoofdrol speelde. Tegelijk werkte ze voor Indeed Models en volgde ze zang- en danslessen bij diverse Duitse grootheden op dat gebied.

Bij haar terugkeer in Nederland veroverde Michelle de rol van Luisa in de musical Zorro. De rol leverde haar een nominatie op voor een John Kraaijkamp Musical Award. Vervolgens werd ze gevraagd om Noortje Herlaar op te volgen met haar hoofdrol in Saturday Night Fever en een jaar later schitterde ze in de succesvolle musical Sister Act.

In september 2015 begon Michelle opnieuw aan een hoofdrol in een grote productie: dit keer die van Miss Pandora in de spraakmakende dinnershow Pandora van RTL Live Entertainment en Oseven. De show is ontwikkeld door Maurice Wijnen, met muziek van Eric van Tijn en choreografieën van Marc Forno. Michelle heeft met deze show tot januari 2019 in Studio21 gestaan.

In maart begint ze aan een nieuw avontuur: Queen The Music. Een spectaculaire theatershow waarin de muziek van Queen volledig centraal staat, met een tienkoppige live-band en vier leadvocalisten waaronder Cindy Oudshoorn en Michelle.

Naast haar werkzaamheden als zangeres en actrice heeft Michelle bij Robin van Beek een opleiding gevolgd tot professioneel vocal coach en sindsdien is ze in die hoedanigheid verbonden aan Vocal Center Nederland. Verder is ze actief als stemactrice en treedt ze regelmatig op als gastzangeres bij optredens van diverse artiesten.

Calendar-Time_43.png

Van maart t/m juni 2019 reist Michelle door het land met de theatershow Queen The Music.

TV-COMMERCIAL DINNERSHOW PANDORA (2015)

Heeft u interesse in Michelle Splietelhof, bijvoorbeeld voor een boeking als zangeres?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Michelle Splietelhof

Laatste nieuws over Michelle Splietelhof