TOMMIE CHRISTIAAN BRENGT EERSTE EP UIT: ZOVEEL LIEFDE

Tommie Christiaan brengt vandaag zijn eerste EP uit, met als titel Zoveel Liefde. Na succesvolle musicalrollen en zijn optredens in het programma Beste Zangers, waarmee hij zichzelf als zanger bewees, volgt Tommie zijn hart en gaat voor de muziek.

Zijn eerste EP vol eigen nummers is een feit, en in het najaar trekt hij het land in met zijn theatertour In Een Ander Licht, vernoemd naar een van de liedjes. De afgelopen maanden heeft Tommie een intense zoektocht afgelegd, op zoek naar zijn muzikale identiteit. De muziek heeft hem altijd al getrokken: “Het is heerlijk om in een rol even iemand anders te zijn en daarin te verdrinken. Maar als ik voor mezelf zing, hoef ik niet te denken aan tegenspelers of de plek waar ik op dat moment moet staan. Dan kan ik er helemaal voor gaan.”

Zijn eerste single Alles Wat Ik Voor Me Zag, die afgelopen oktober verscheen, was een uptempo nummer waarbij Tommie in de videoclip ook zijn danskunsten kon tonen. De vijf andere nummers op de EP, aangevuld met een akoestische versie van Alles Wat Ik Voor Me Zag, variëren in tempo maar hebben wel degelijk een rode draad. De titel zegt het al: alle liedjes gaan over de liefde.

Jij Weet Niet Half, de tweede single, behandelt het gegeven dat je geliefde het uitmaakt terwijl je zelf weet dat je het beste voor diegene bent. In zowel Raak Me Aan als Zoveel Liefde bezingt Tommie dat jubelende gevoel wat je hebt als je ontzettend verliefd op iemand bent en bijna wordt overspoeld door emoties. Echo, tenslotte, gaat over het kwijtraken van een geliefde.

De meeste nummers op Zoveel Liefde nam Tommie op met Sebastiaan Brouwer en Marcel van Daalhuizen van zijn label MBass Records. Daarnaast werkte hij met het producersteam Joost Jellema en Jeroen Rombouts en Future Presidents. Aan de nummers schreef hij zelf mee; bijdragen kwamen van onder meer Karel Schepers, Nigel Schat en Koen Thomassen.

De EP is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar via alle gangbare download- en streamingdiensten waaronder Spotify, iTunes, Apple Music, Google Play, YouTube, e.v.a.

Over Tommie
Tommie Christiaan werd bekend door zijn rollen in musicals als High School Musical, Zorro, Grease en Hair. Dit seizoen schittert hij in de hoofdrol van Emilio Estefan in On Your Feet!. Daarnaast speelde Tommie een hoofdrol in de film Afblijven en kreeg hij vorig jaar lovende kritieken door zijn optredens in het programma Beste Zangers: hij scoorde onder meer punten met zijn vertolkingen van het Italiaanse Caruso, het Surinaamse A Sama De en zijn weergaloze duet Barcelona met Tania Kross. Op 29 maart speelt Tommie de rol van Jezus in de live uitgezonden vertolking van The Passion. In het najaar volgt zijn theatertour In Een Ander Licht.

TOMMIE CHRISTIAAN IS PIETER KONIJN IN GELIJKNAMIGE BIOSCOOPFILM

De Nederlandse stemmencast van de bioscoopfilm Pieter Konijn is bekend. Tommie Christiaan zal de stem verzorgen van hoofdpersonage Pieter Konijn. Na veel ervaring te hebben opgedaan met stemmenwerk voor animatieseries en bijrollen in films, is dit voor Tommie zijn eerste hoofdrol in een grote bioscoopfilm.

Zangeres Do zal te horen zijn als zijn vriendelijke buurvrouw Bea en acteur Joey Schalker spreekt de stem in van boerderij-eigenaar Thomas Verhoef. Shelley, Amy en Lisa Vol (OG3NE) nemen de stemmen van de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart voor hun rekening. De stem van Benjamin, de neef van Pieter, wordt verzorgd door Jan Versteegh. Cystine Carreon is te horen als afdelingsmanager en Roué Verveer als Jan Willem de Haan.

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal ‘Peter Rabbit’, over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. In deze nieuwe live-action/animatiefilm voor de hele familie speelt Domhnall Gleeson de rol van Thomas McGregor en Rose Byrne de vriendelijke buurvrouw Bea. In de originele Engelstalige versie heeft James Corden de stem ingesproken van Peter Rabbit. Pieter Konijn is geregisseerd door Will Gluck en draait vanaf 28 maart in de bioscoop, met voorpremières vanaf 23 maart.

BOYBAND FOURCE BRENGT SONG UIT VOOR BIOSCOOPFILM PIETER KONIJN

De populaire boyband FOURCE brengt op 2 maart a.s. hun nieuwe single en videoclip uit, getiteld ‘Ik Heb de Wereld’. Het is de eerste single van de jongens na hun overwinning bij het Junior Songfestival, eind vorig jaar. Het nummer is speciaal gemaakt voor de nieuwe live-action/animatiefilm Pieter Konijn, die vanaf woensdag 28 maart a.s. in de bioscoop te zien is.

Naast het feit dat ‘Ik Heb de Wereld’ van FOURCE tijdens de aftiteling te horen is, treden ze ook op bij de landelijke filmpremière op 25 maart in Amsterdam. In de daaraan voorafgaande weken treden ze nog op in onder meer Attractiepark Toverland en bij de Kids Top 20 op NPO Zapp.

Vanaf vrijdag 2 maart is de videoclip van ‘Ik Heb de Wereld’ te bekijken op het YouTube-kanaal van Universal Pictures en is de single te downloaden en te streamen via o.a. Spotify en Apple Music.

Over FOURCE
De populaire boyband FOURCE bestaat uit Max (15), Jannes (14), Ian (13) en Niels (12). De vier hebben individueel auditie gedaan voor het Junior Songfestival en sinds de dag dat ze een boyband vormen zijn de jongens dikke vrienden. FOURCE behaalde tijdens de finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2017 in Georgië de vierde plek met hun nummer ‘Love Me’. De boyband is erg populair bij zowel meisjes als jongens in Nederland. De videoclip van ‘Love Me’ is inmiddels al meer dan 3 miljoen keer bekeken op YouTube. FOURCE won afgelopen zaterdag de Zapp Award in de categorie ‘Beste Artiest’ en het viertal maakt ook kans op een VEED Award in de categorie ‘Beste Instagrammer’.

Over Pieter Konijn
Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal ‘Peter Rabbit’, over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. In deze nieuwe live-action/animatiefilm voor de hele familie speelt Domhnall Gleeson (Star Wars: The Force Awakens) Mr. McGregor en Rose Byrne (Annie) de vriendelijke buurvrouw Bea. In de originele Engelstalige versie heeft James Corden (The Late Late Show, Into the Woods) de stem ingesproken van Peter Rabbit. Pieter Konijn is geregisseerd door Will Gluck (Annie, Easy A) en draait vanaf 28 maart in de bioscoop.


De single ‘Ik Heb de Wereld’ van FOURCE is een project van EGO Company in samenwerking met Universal Pictures. Het management van FOURCE is in handen van AVROTROS.

FOURCE vlnr: Niels, Jannes, Ian, Max

FOURCE - IK HEB DE WERELD (2018)

TOMMIE CHRISTIAAN IS JEZUS IN THE PASSION 2018

Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de achtste editie van The Passion. Het muzikale paas-evenement vindt op donderdag 29 maart plaats in de Bijlmer. Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Bert van Leeuwen zal verslag doen van de processie.

Deze namen werden vandaag onthuld via een livestream op Facebook. Vanavond schuiven de castleden aan bij Jinek op NPO 1 en verzorgen daar een muzikale bijdrage. Ook de Pilatus-acteur wordt bekendgemaakt bij Jinek. De bekendmaking van de verteller volgt op een later moment.

Tommie Christiaan is zeer enthousiast over zijn rol: “The Passion staat al heel lang op mijn bucketlist. Het is zo’n waanzinnige productie, dat het voor mij als zanger en acteur supergaaf is om er überhaupt aan mee te mogen doen. Maar ik kan niet beschrijven hoe ongelofelijk trots ik ben en hoe vereerd ik me voel dat ik ook nog eens de rol van Jezus op me mag nemen.”

Ik zie jou in de Bijlmer
The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik zie jou’ en het tv-evenement vindt plaats in het ArenaPark in Amsterdam-Zuidoost. In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven, wordt dit jaar een verhaal gebracht dat gaat over omzien naar elkaar, over samen in plaats van alleen. De uitzending is op Witte Donderdag 29 maart live op NPO 1 en NPO Radio 2.

Over Tommie
Tommie Christiaan is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro en het voorafgaande tv-programma 'Op Zoek Naar Zorro'. Verder was hij te zien in onder meer Grease en Hair en dit seizoen als Emilio Estefan in 'On Your Feet!'. In 2017 zong hij de sterren van de hemel in Beste Zangers. Op 16 maart a.s. komt zijn debuut-EP 'Zoveel Liefde' uit, gevolgd door een theatertour in het najaar.

TRAILER THE PASSION 2018

TOMMIE CHRISTIAAN LANCEERT NIEUWE SINGLE EN VIDEOCLIP: ‘JIJ WEET NIET HALF’

Zanger Tommie Christiaan, meest bekend van zijn musicalrollen en deelname aan Beste Zangers 2017, lanceert vandaag zijn nieuwe single ‘Jij Weet Niet Half’. Deze uptempo song is de tweede single van zijn debuut-EP ‘Zoveel Liefde’, die op 16 maart verschijnt.

Afgelopen zomer gooide Tommie hoge ogen met zijn vertolkingen van bekende nummers van anderen in het tv-programma Beste Zangers op NPO 1. Sinds een paar maanden werkt Tommie aan nieuw, eigen repertoire. De single ‘Jij Weet Niet Half’ is de opvolger van ‘Alles Wat Ik Voor Me Zag’, de eerste single van zijn nog te verschijnen EP.

De EP van Tommie komt op 16 maart uit en is getiteld ‘Zoveel Liefde’. Op de EP staan zes nieuwe Nederlandstalige popliedjes, voor een deel geschreven door Tommie. Komend najaar brengt hij zijn EP naar het theater, met zijn eerste eigen theatertour getiteld ‘In Een Ander Licht’.

De single ‘Jij Weet Niet Half’ is een productie van de Future Presidents en werd geschreven door Karel Schepers. De single is uitgebracht door MBass Records en is wereldwijd beschikbaar via alle gangbare download- en streamingdiensten waaronder Spotify, iTunes & Apple Music, Google Play, e.v.a.

Videoclip
In de bijbehorende videoclip is Tommie te zien in verschillende scènes met danseres/actrice Marie Körbl. Ze beginnen heel intiem en eindigen in onmin met elkaar. In deze zwart-witvideo speelt regisseur Jelle Posthuma een spannend spel met motieven in licht en donker. De videoclip is te bekijken via YouTube.

Over Tommie
Tommie Christiaan (31) groeide op in Alkmaar en is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro en het voorafgaande tv-programma ‘Op Zoek Naar Zorro’. Verder was hij te zien in onder meer Grease en HAIR en dit seizoen als Emilio Estefan in ‘On Your Feet!’. In de afgelopen jaren hebben honderdduizenden theaterbezoekers een musical bezocht waarin Tommie schitterde en dit jaar hebben miljoenen tv-kijkers genoten van zijn zangkunsten bij Beste Zangers. De nummers van Tommie zijn tot nu toe meer dan 13 miljoen keer gestreamd: ruim 1 miljoen plays op Spotify, bijna 6 miljoen views op Facebook en 6,5 miljoen views op YouTube.