CURT FORTIN PRESENTEERT DEBUUTROMAN 'YAKANUKO' MET WERVELENDE SHOW IN KONINKLIJKE SCHOUWBURG

Een boekpresentatie met zang, dans, een lichtshow en optredens van bekende artiesten. Dat is hoe Curt Fortin en Nick van Leent de presentatie van hun jeugdroman Yakanuko aanpakken, op maandag 17 november in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Het thema van het boek is samen te vatten onder één noemer: ‘HELD’. Dit is dan ook het kernwoord van de boekpresentatie, die niet alleen bestaat uit een spectaculaire show, maar vooral ook bedoeld is als een inspirerende middag voor wie durft te dromen. “Want alleen als je weet wat je wilt, als je weet wat jouw droom is, dan zal je dat doel bereiken en de held worden van jouw eigen avontuur,” aldus Curt Fortin, auteur van het boek.

“Met de show ‘HELD’ willen wij kinderen inspireren om voor hun eigen droom te vechten,” vervolgt de acteur, presentator en schrijver. Samen met illustrator Nick van Leent werkte Curt vijf jaar aan het kinderboek ‘Yakanuko’. Een verhaal over een 11-jarig jongetje dat zijn vader kwijtraakte toen hij 8 was en toen besloot om voor zijn dierbaren te gaan vechten en hen te beschermen. Het is een persoonlijk verhaal dat Curt heeft omgezet naar een jeugdroman, in een verhaal over goed en kwaad, moed, vriendschap en – ook een beetje – liefde.

Jake, de hoofdpersoon uit het boek, heeft een droom. “Net als wij,” vertelt Curt. “Het samen schrijven en tekenen was fantastisch. Deze show organiseren we speciaal voor kinderen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om te dromen, om welke reden dan ook. Met inspirerende acts willen we ze motiveren om hun eigen talent te ontdekken. Om daar trots op te zijn. En om in te zien dat ze de held kunnen worden van hun eigen avontuur: het leven.”

Daarnaast vindt Curt het ook belangrijk dat kinderen lezen en schrijven: “Want alleen zo kan je jezelf verbeteren en je dromen verwezenlijken.” Samen met Stichting Lezen en Schrijven hebben Curt en Nick een workshop opgezet waarmee ze langs scholen gaan en de kids te laten zien dat lezen en schrijven juist heel tof is. Ook deze workshop is volledig gebaseerd op het concept ‘HELD’.

Op maandag 17 november 2014 om 16:00 uur vindt de presentatie van het boek plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, tijdens de spectaculaire show onder de noemer ‘HELD’. Met optredens van o.a. Sem van Dijk & Billy Maluw, Groove Kings, Nigel Brown en Kern Koppen.

De jeugdroman Yakanuko - Een gevaarlijke opdracht wordt uitgegeven door Uitgeverij Leopold en is vanaf 4 november 2014 overal verkrijgbaar. Een gesigneerd exemplaar is exclusief verkrijgbaar in onze eigen Yakanuko Webshop.

YAKANUKO TRAILER (2014)

HELD WORKSHOP (2014)