CURT FORTIN GENOMINEERD VOOR HOTZE DE ROOSPRIJS MET DEBUUTROMAN 'YAKANUKO'

Curt Fortin, tegenwoordig ook actief als auteur, is met zijn debuutroman Yakanuko - Een gevaarlijke opdracht genomineerd voor de Hotze de Roosprijs, die jaarlijks wordt toegekend door de Zaanse Kinderjury.

De prijs wordt gegeven aan het beste kinderboek van een debuterende kinderboekenschrijver. De kinderen van de Zaanse Kinderjury hebben van 2 februari tot 1 mei de tijd om de 15 genomineerde boeken te lezen en hun stem uit te brengen op hun favoriet. De schrijver met de meeste stemmen ontvangt de Hotze de Roosprijs tijdens de kinderboekenmarkt die op zondag 7 juni 2015 plaatsvindt op de Zaanse Schans.

De Hotze de Roosprijs is de enige prijs in Nederland voor een debuterend schrijver, waarbij de winnaar door de kinderen zelf gekozen wordt. In 2014 won Daiënne Merkies met haar debuut Een vampier van niks. In de jaren daarvoor wonnen o.a. Jozua Douglas (De verschrikkelijke badmeester) en Claudia Jong (Wolfje).

Hotze de Roos (1909-1991) is de schrijver van De Kameleon-reeks. Hij woonde en werkte in Krommenie. In 1948 verscheen zijn eerste boek Schippers van de Kameleon. Hij schreef 60 delen van deze populaire kinderboekenserie.