SARAH & JULIA RELEASEN NIEUWE SINGLE: 'SOMETHING WONDERFUL'

Na het succes van hun muzikale debuut bij het Junior Songfestival in 2013 en de drie singles die daarop volgden – waarmee ze drie keer een nummer-1-hit in de Kids Top 20 scoorden – brengen de populaire zingende zussen Sarah & Julia op zaterdag 9 mei alweer hun vijfde nummer uit, onder de titel Something Wonderful. Het is een sprankelende, zomerse single met dito videoclip, opgenomen in Spanje.

In dit Engelstalige nummer zingen Sarah & Julia over een roadtrip die ze maken, samen met twee jongens. Met zinnen als “Top down, we take it down south”, “Radio on, singing out loud” en “Hit the gas and roll” beschrijven ze de onbezorgde sfeer waarin ze naar hun zonnige bestemming rijden. In het refrein worden de jongens bezongen: “You’re something wonderful, it’s something magical”. De meiden zijn verliefd!

Net als bij hun vorige hits, hebben Sarah & Julia ook voor deze single gewerkt met Fluitsma & Van Tijn en de Soundwise Studio’s. De vorige single Ik Ben Ik, Jij Bent Jij was een Nederlandstalig uitstapje, als titelsong van de succesvolle bioscoopfilm Jack bestelt een broertje. Met deze single scoorden de meiden eerder dit jaar hun derde nummer-1-hit in de Kids Top 20.

Videoclip
Voor de videoclip bij Something Wonderful zijn Sarah & Julia afgereisd naar het noorden van Spanje, waar ze een roadtrip hebben gemaakt met twee Spaanse jongens. Ze reizen samen van de woestijn bij Tudela naar de strandboulevard in San Sebastián. De video zal vanaf medio mei te zien zijn op YouTube en VEVO.

Jonge makers
Jong als ze zijn, werken Sarah & Julia ook graag met jonge mensen in het creatieve proces rondom hun muziek. Zo werken ze nu alweer voor de vierde keer samen met de 18-jarige Mischa Dols, die tot nu toe al hun videoclips geregisseerd heeft, met camerawerk van de al even jonge als getalenteerde Jim Stuurman. Bovendien is het artwork voor deze single, net als voor de single Gold, gefotografeerd door de 15-jarige Annegien Schilling, die met haar innovatieve fotobewerkingen op Instagram inmiddels ruim 650.000 volgers heeft van over de hele wereld.

Optredens
Dit voorjaar zijn Sarah & Julia op menig podium te vinden. Zo staan ze op 7 juni op het festival VESTROCK JUNIOR in Hulst, en later die maand op grote evenementen in achtereenvolgens Bavel (bij Breda), Emmen en Zoetermeer. In juli geven ze een zomeravond-optreden in de Efteling en in september staan ze als één van de headliners twee dagen lang op het megapopulaire tiener-evenement Tina-dag XL.

Release
Something Wonderful kan vanaf zaterdag 9 mei gedownload worden bij o.a. iTunes en Google Play en gestreamd worden via o.a. Spotify, Deezer en YouTube.

Credits
tekst & muziek: Jantine Heij, Jan Rooymans, Fluitsma & Van Tijn
productie: Mark Erickson, Fluitsma & Van Tijn
studio: Soundwise Studio’s
label: Nautic Records
distributie: CTM Digital

Foto: Annegien Schilling

Foto: Annegien Schilling

SARAH & JULIA - SOMETHING WONDERFUL (LYRIC VIDEO)