RUIM 1,2 MILJOEN KIJKERS VOOR TOMMIE'S AFLEVERING VAN BESTE ZANGERS

De aflevering van Beste Zangers waarin Tommie Christiaan centraal stond, was gisteravond goed voor ruim 1,2 miljoen kijkers. Daarmee was het de op één na best bekeken aflevering van dit seizoen. Volgende week wordt het seizoen afgesloten met een unieke duetten-aflevering.

Tommie stond in ‘zijn’ aflevering niet zelf op het podium op Ibiza, maar werd toegezongen door de andere zangers en zangeressen met nummers die iets met hem te maken hadden. Zo zong mezzosopraan Tania Kross het nummer Hope uit de musical Zorro, waar Tommie de hoofdrol in speelde. Voice-winnares Maan bracht I Won’t Give Up ten gehore van Jason Mraz, een artiest waar Tommie grote bewondering voor heeft, en Dennie Christian verraste Tommie het meest door zijn single Ik Mis Je voor hem te zingen.

De Surinaamse zanger Kenny B viel op met zijn versie van Greased Lightning, dat door Tommie werd gezongen in de musical Grease, en R&B-zanger Brace ging helemaal los op Jailhouse Rock, waarmee Tommie werd herinnerd aan zijn rol in de Elvis-musical Love Me Tender. De avond werd afgesloten door Anita Meyer met haar prachtige vertolking van Eric Clapton’s Tears In Heaven, dat voor Tommie een speciale betekenis heeft.

In de afgelopen zes weken heeft Tommie de anderen toegezongen met nummers die voor hen veel betekenen, zoals een pop-uitvoering van de ballad Someone That I Never Knew van Maan – een single die zij zelf schreef. Voor Dennie Christian zong Tommie Ik Leef Niet Meer Voor Jou – een nummer dat hij zong bij zijn komische rol in de film Ron Goossens, Low Budget Stuntman.

Tommie toonde zijn muzikale talent bij zijn cover van Kenny B’s Surinaamse nummer A Sama De (naar verluidt in vloeiend Aucaans) en zijn versie van het Italiaanse Caruso voor Tania Kross. Met Hartendief van Brace liet hij zien ook over enig raptalent te beschikken en voor Anita Meyer zong hij Pak Maar M’n Hand van Nick & Simon, omdat zij dat nummer in haar hart draagt sinds haar vertolking ervan bij The Passion.

Volgende week zingt Tommie twee duetten, waaronder een spectaculaire vertolking van het nummer Barcelona van Freddie Mercury en Montserrat Caballé, samen met Tania Kross. De laatste aflevering van Beste Zangers 2017 is zaterdag 8 juli om 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

BESTE ZANGERS 2017: TOMMIE CHRISTIAAN, MAAN, BRACE, TANIA KROSS, JAN SMIT (PRESENTATOR), DENNIE CHRISTIAN, KENNY B, ANITA MEYER