JINDRA KOMT MET DEBUUT-EP ‘VOEL JIJ WAT IK VOEL’

Twee jaar na haar deelname aan het televisieprogramma K3 zoekt K3 zet zangeres Jindra van Schaijk de eerste stap in haar solocarrière. Via crowdfunding haalde ze het benodigde bedrag binnen om de droom voor een eigen EP te laten uitkomen. Onder de titel Voel jij wat ik voel is deze vanaf 17 september overal verkrijgbaar.

Bij het Nederlandse en Vlaamse publiek werd Jindra bekend door het televisieprogramma K3 zoekt K3, waar ze in de finale net geen onderdeel werd van de Vlaams-Nederlandse meidengroep. Twee jaar na dit avontuur komt ze met haar eigen debuut-EP. “Toen iemand anderhalf jaar geleden tegen me zei: ‘jij moet eens liedjes gaan schrijven’, dacht ik ‘never gonna happen’. Ik heb geen verstand van songwriting. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt en opeens was hij daar, binnen een half uur stond mijn eerste liedje op papier.”

Het bedrag om deze EP te financieren heeft Jindra bij elkaar gehaald door middel van crowdfunding, waarbij ze binnen vijf weken het benodigde bedrag had bereikt. Na maanden hard werken in de studio en slapeloze nachten kan de EP eindelijk worden gedeeld met het publiek. “De zoektocht naar mijn eigen ‘sound’ is beangstigend, overweldigend, bevrijdend, frustrerend en oh zo bevredigend. Ik ontdek mezelf opnieuw. Voel jij wat ik voel is een plaat met Nederlandstalige liedjes; stoer, lief, pittig en romantisch. Elk vertellen ze hun eigen verhaal en iedereen mag deze verhalen horen.”

Jindra heeft de release van haar debuut-EP op 17 september gevierd in Club Smederij in Tilburg, met een live-concert voor fans en genodigden. Voel jij wat ik voel is inmiddels wereldwijd beschikbaar via de download- en streamingdiensten van Apple, Spotify, Deezer e.v.a.