TOMMIE CHRISTIAAN BRENGT ‘HUIL NOU’, ‘IK VAL’ EN ‘SCHOUDER’ UIT OP SINGLE

Twee weken na de release van zijn EP ‘Zoveel Liefde’ pakt Tommie Christiaan meteen door en brengt maar liefst drie nieuwe singles uit: ‘Huil Nou’, ‘Ik Val’ en ‘Schouder’. Hij zong deze nummers voor een miljoenenpubliek op televisie en hoopt er nu even zoveel mensen blij mee te maken via de radio en op Spotify, iTunes, YouTube en andere muziekdiensten.

De track ‘Huil Nou’ is oorspronkelijk van Jurk! en de tekst werd geschreven door voorman Jeroen van Koningsbrugge. Het nummer ‘Ik Val’ is geschreven door Wudstik en drie jaar geleden door hemzelf uitgebracht. Jim Bakkum – die met Tommie de rol van Emilio Estefan deelt in de musical ‘On Your Feet!’ – is mede verantwoordelijk voor het lied ‘Schouder’, dat afkomstig is van zijn gelijknamige EP uit 2014.

Het is voor Tommie niet de eerste keer dat er nummers worden uitgebracht die hij zong in een televisieprogramma. Eerder verschenen acht songs uit Beste Zangers op de diverse muziekdiensten, waarvan ‘Barcelona’ – het duet met operazangeres Tania Kross – de hoogste ogen gooide, met inmiddels ruim 2 miljoen views op YouTube. Het repertoire van Tommie bij Beste Zangers werd tot nu toe bijna anderhalf miljoen keer gestreamd op Spotify.

Tegelijk met zijn drie nieuwe singles verschijnt er nog een track waar Tommie op te horen is, namelijk de single ‘Wie Heeft’ van Brainpower featuring Tommie Christiaan. Alle vier de nummers staan los van Tommies EP ‘Zoveel Liefde’, die op 16 maart jl. is uitgekomen. Op deze EP staan zes nieuwe Nederlandstalige popliedjes, deels door hemzelf geschreven. Vanaf oktober brengt Tommie zijn EP naar het theater, met zijn eerste eigen theatertour getiteld ‘In Een Ander Licht’.

De singles ‘Huil Nou’, ‘Ik Val’ en ‘Schouder’ zijn geproduceerd door Soundwise en uitgebracht door EGO Company. De tracks zijn wereldwijd beschikbaar via alle gangbare muziekdiensten waaronder Spotify, iTunes & Apple Music, Google Play, YouTube, e.v.a.