RUIM 3,7 MILJOEN KIJKERS VOOR TOMMIE CHRISTIAAN IN THE PASSION

Sinds vorige week donderdag hebben ruim 3,7 miljoen tv-kijkers genoten van The Passion op NPO 1, NPO 3 en NPO Start. Daarmee heeft Tommie Christiaan een waar miljoenenpubliek bereikt met zijn vertolking van Jezus in de jaarlijkse muzikale vertelling van de EO en KRO-NCRV.

Naast het bereik op televisie zijn de video’s van de liedjes uit The Passion in zes dagen tijd ook al bijna 1,5 miljoen keer bekeken op YouTube. En ook op Spotify staat de teller na korte tijd al op ruim 150.000 streams voor de nummers ‘Huil Nou’, ‘Schouder’ en ‘Ik Val’.

Op de avond van The Passion kopte het AD al gelijk ‘Tommie Christiaan 'misschien wel beste Jezus ooit' in The Passion’ en de Telegraaf schreef: ‘Jezus zorgt voor spektakelstuk’. Ook LINDA. en Televizier hadden het over ‘de beste Jezus ooit’.

Zowel vooraf als na afloop heeft Tommie een aantal keren nummers uit The Passion gezongen bij live tv-programma’s. Zo bracht hij ‘Wie Heeft’ ten gehore bij Jinek, ‘Huil Nou’ bij 5 Uur Live en ‘Ik Val’ bij Tijd voor MAX. Bij RTL Late Night heeft hij live-optredens verzorgd met ‘Huil Nou’, ‘Ik Val’ en het slotnummer ‘Schouder’, dat hij tijdens The Passion zong vanaf het dak van de Amsterdam ArenA.

In oktober start de eerste solo-theatertour van Tommie, getiteld ‘In Een Ander Licht’. Hij staat te trappelen om met zijn eigen theatershow het podium op te stappen: “‘In Een Ander Licht’ wordt een show met eigen liedjes, maar ook andere die veel voor me betekend hebben, zoals uit ‘Beste Zangers’ en ‘The Passion’. Wie is Tommie? Dát wil ik proberen te vertalen naar een avondvullend programma.” De kaartverkoop gaat officieel pas los in mei, maar een aantal theaters heeft de voorverkoop inmiddels al geopend.

Foto: Willem Jan de Bruin

Foto: Willem-Jan de Bruin