BOYBAND FOURCE GAAT VERDER BIJ EGO COMPANY

De populaire boyband FOURCE zet z’n successen voort in samenwerking met EGO Company. Na het eerste jaar onder de vleugels van het Junior Songfestival (AVROTROS) te hebben kunnen werken aan hun succes, hebben de bandleden Jannes (15), Ian (14), Max (15) en Niels (13) besloten om verder te gaan met EGO Company als nieuwe managementpartij.

EGO Company werkte eerder dit jaar al met FOURCE, in samenwerking met Universal Pictures, voor de Nederlandse song bij de bioscoopfilm ‘Pieter Konijn’. De single ‘Ik Heb de Wereld’ werd een groot succes, met binnen 3 maanden meer dan 1 miljoen views voor de videoclip op YouTube. Van daaruit ontstond de wens vanuit FOURCE om de boyband-carrière voort te zetten na de periode bij AVROTROS.

Managers Spiros Chalos en Peter Natrop van EGO Company zijn ten behoeve van FOURCE een intensieve samenwerking aangegaan met muziekproducers Joost Griffioen en Stas Swaczyna van productiehuis The Rocketeers. Zij zijn verantwoordelijk voor de nog altijd razend populaire debuutsingle ‘Love Me’, waarmee FOURCE op het Junior Eurovisiesongfestival in Georgië vierde werd.

De toevoeging van FOURCE aan het roster van EGO Company ligt in lijn met de huidige koers van het bedrijf. Manager Spiros Chalos: “Het begeleiden van jong talent is een bijzonder inspirerend traject voor ons als managementbureau. Natuurlijk zijn we heel blij met de volwassen talenten die we al jarenlang mogen vertegenwoordigen, zoals Winston Post en Tommie Christiaan. Maar dankzij onze ervaring met jong talent als bijvoorbeeld Sarah en Julia Nauta, weten we dat daar ook een deel van onze kracht ligt.” Naast de tieners van FOURCE heeft EGO Company recent nog een jong talent toegevoegd aan het roster: de 16-jarige acteur Eliyha Altena.

Over FOURCE
De vier jongens Max Mies, Jannes Heuvelmans, Ian Kuyper en Niels Schlimback deden individueel auditie voor het Junior Songfestival 2017 en werden daar samengebracht in de boyband FOURCE. Na hun overwinning bij de nationale finale mochten ze Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Georgië. Met hun aanstekelijke hit ‘Love Me’ eindigden ze als vierde. In februari 2018 won FOURCE de Zapp Award in de categorie ‘Beste Artiest’ en daarnaast was het viertal ook genomineerd voor een VEED Award in de categorie ‘Beste Instagrammer’. De tweede single en videoclip van FOURCE, getiteld ‘Ik Heb de Wereld’, werd speciaal gemaakt voor de live-action/animatiefilm ‘Pieter Konijn’. Inmiddels is FOURCE niet meer weg te denken uit de Nederlandse entertainmentwereld, net als de boybands MainStreet en B-Brave in hun tijd.

vlnr: Jannes Heuvelmans, Ian Kuyper, Max Mies, Niels Schlimback

FOURCE - IK HEB DE WERELD (2018)

FOURCE - LOVE ME (LIVE @ JESC 2017)