ELIZE GEEFT NIEUWE BETEKENIS AAN "PASS THE DUTCHIE"

Nederlands meest sexy zangeres Elize maakt haar rentree in de popscene met de nieuwe single “Pass The Dutchie (Treat Me Right)”. Na haar stemoperatie en verhuizing naar Los Angeles keert ze voor het eerst terug op de plek waar ze thuishoort: in de spotlights!

De vrolijke en zeer relaxed klinkende versie van de uit 1982 afkomstige wereldhit “Pass The Dutchie” van de Britse reggae band Musical Youth, is door Elize zelf naar haar eigen situatie toegeschreven. De tekst gaat over een mislukte date in haar huidige woonplaats Los Angeles. De jongen ontpopte zich als een vervelende player, de ‘Dutchie’ uit de titel slaat dan ook op haarzelf als Nederlander.

De bewerking van “Pass The Dutchie” komt van de hand van een team van Amerikaanse producers die eerder werkten met Miley Cyrus, Norah Jones, Rihanna en Britney Spears.

Hollandse trots
Elize woont inmiddels tweeënhalf jaar in de VS, maar keert een paar keer per jaar terug naar Nederland. En dat ze nog steeds een trotse ‘Dutchie’ is laat ze dan ook graag zien in haar nieuwe videoclip. Zo staat ze onder andere voor een gigantische Nederlandse vlag van maar liefst 26 vierkante meter, danst ze met twee danseressen in spannende Delftsblauwe pakjes voor een Hollandse korenmolen en fietst ze met twee vriendinnen over een typisch Nederlandse bomenlaan naar het strand. Daar aangekomen bouwen ze een feestje bij de ondergaande zon. Nederland op z’n lekkerst!

Elize
In de afgelopen jaren heeft zangeres Elize al een aantal internationale hits gescoord, waaronder “Automatic”, “No Latino” en “Into Your System”. Haar muziek is in vele landen zowel binnen als buiten Europa uitgebracht. Daarnaast is ze te zien geweest bij RTL 5 als presentatrice van het allereerste seizoen van de danscompetitie ‘So You Think You Can Dance’.

De single “Pass The Dutchie (Treat Me Right)” is verkrijgbaar via iTunes.