Noi Pakon

actrice, danseres, luchtacrobate, stuntvrouw

Noi is een veelzijdige durfal, die vanwege haar talent, uitstraling en exotische looks zeer tot de verbeelding spreekt als enerzijds actrice en danseres, en anderzijds luchtacrobate en stuntvrouw: een uitzonderlijke combinatie met vele toepassingsmogelijkheden.

Noi Pakon Schuijffel genoot haar dansopleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze volgde zowel de vooropleiding als de HBO-opleiding Toneel en Dans (jazz/modern) en behaalde in 2000 haar diploma. Sindsdien werkt Noi als danseres, actrice, stuntvrouw en luchtacrobate mee aan verschillende projecten en producties.

Zo stond Noi in de Nederlands-Vlaamse theaterproducties ‘Romeo en Julia’ en ‘Notre Dame de Paris’ en trad ze op bij het Musical Awards Gala en ‘Musicals in Ahoy’. Als danseres bij concerten ging ze met Frans Bauer heel Nederland en Vlaanderen door, kwam ze met The Sunclub o.a. in Turkije en Madagaskar, en trad ze met Ricky Martin op in Duitsland en Frankrijk.

Op tv was Noi te zien als finaliste in het tv-programma ‘So You Think You Can Dance’ (RTL5/VTM) en als hulpcoach van Maurice Engelen bij X Factor op VTM. Daarnaast heeft ze gedanst in diverse tv-producties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, waaronder de TMF Awards, Eurosong, Dans Mondial, Top of the Pops, Star Academy en het legendarische ‘Wetten, dass..?’.

Haar tv-carrière nam een vlucht toen Noi door Studio 100 gecast werd als één van de hoofdrollen in de populaire TROS-jeugdserie ‘TopStars’. Samen met haar Topstars-collega Ingrid Jansen vormde Noi zowel binnen als buiten de serie de succesvolle meidengroep ‘Bo & Monica’. Samen brachten ze drie singles uit, waarvan de eerste op nummer 4 kwam in de Mega Top 100. Naast de videoclips voor Bo & Monica, heeft Noi ook in clips van andere artiesten gespeeld, onder wie Praga Khan, The Sunclub, Intwine, Belle Perez, BT & Aqualung en Daniel Bovie & Roy Rox.

Als creatieve duizendpoot was dansen en acteren niet genoeg voor Noi. Zo liep ze ook dansmodeshows voor merken als Forecast, Adidas, O’Neill, Yes Master en Art of Vanity. Daarnaast acteerde ze in tv-commercials voor o.a. Sportlife en Karwei. Verder verzorgde Noi de choreografie en coaching van Afi’s Eurosong-hit “Not That Beautiful” en bouwde ze veel ervaring op als freestyle-danseres in verschillende toonaangevende discotheken wereldwijd.

In de loop der jaren is Noi zich steeds meer gaan interesseren voor de ‘adrenalinekicks’ binnen de danswereld: stuntwerk en luchtacrobatiek. Ze heeft zich erin bekwaamd, en voor het stuntteam van Willem de Beukelaer werkte ze als stuntvrouw al mee aan onder meer de succesvolle bioscoopfilm ‘Nono, het zigzagkind’ en de tv-series Dokter Deen en Flikken Maastricht.

Als luchtacrobate kreeg ze de kans om in binnen- en buitenland te werken voor verschillende opdrachtgevers, met als specialisaties Tissu (aerial silk), Ring (aerial hoop) en Straps. Samen met 3 vrienden heeft ze in 2012 met een spectaculaire, zelf bedachte act deelgenomen aan Talpa’s ‘Beat The Best’ op RTL 4, waarin ze tot de finale kwamen.

OPTREDEN BIJ "HOLLAND'S GOT TALENT" (RTL 4, 2016)

Videoclips

Commercials

SPORTLIFE (2009)

KARWEI (2012)

Choreografieën

CHOREOGRAFIE VAN BRAHIM RACHIKI (2014)

FRIESLANDCAMPINA KIEVIT BRAND FILM (2014)

DANCING SHOWREEL (2015)

Heeft u interesse in Noi Pakon, bijvoorbeeld voor een boeking als actrice of danseres?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Noi Pakon

Laatste nieuws over Noi Pakon