Only Friends

goed doel, sportclub

Only Friends is een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. De oprichter is Dennis Gebbink. Hij ontdekte dat zijn zoon Myron, die een motorische handicap heeft, niet op zijn plaats was bij een reguliere voetbalclub. In 2000 besloot Dennis – zelf fervent voetballer – een club op te richten voor kinderen en jongeren met een handicap: sportclub Only Friends. Met als glasheldere slogan: Je bent goed zoals je bent.

De sportclub is begonnen met voetbal. Inmiddels sporten er circa 600 kinderen en jongeren bij Only Friends en worden er 21 verschillende sporten aangeboden. Kinderen kunnen er onder meer (rolstoel)hockeyen, (rolstoel)basketballen, kickboksen, judoën, handboogschieten, duiken en fitnessen.

Tien jaar na de oprichting van Only Friends werd de grote droom van Dennis werkelijkheid: het Ronald McDonald Centre ‐ in 2016 omgedoopt tot Friendship Sports Centre ‐ was gerealiseerd. Daarmee heeft hij niet alleen een thuishaven weten te realiseren voor zijn sportclub, maar voor alle kinderen en jongeren met een geestelijke en/of lichamelijke handicap of chronische ziekte. In dit mooie multifunctionele sportcomplex kan iedereen naar hartelust sporten en helemaal zichzelf zijn.

Sportclub Only Friends weet zich gesteund door een aantal prominente ambassadeurs, onder wie Marco van Basten, Barbara Barend, Joke de Kruijf, Lucille Werner, Ernesto Hoost en Esther Schouten.

Op zaterdag 5 november 2016 vindt weer de jaarlijkse Benefit Night plaats van Sportclub Only Friends, in samenwerking met het Friendship Sports Centre.

Stichting Sportclub Only Friends heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

NOS.NL (2010)

TROS ZAPPSPORT (2010)

INTRODUCTIEFILM SPORTCLUB ONLY FRIENDS (2011)

RONALD MCDONALD CENTRE ONLY FRIENDS BENEFIT NIGHT 2014

Heeft u interesse om uw bedrijf te verbinden aan Only Friends, door middel van sponsoring?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Only Friends