Sarah Nauta

actrice, zangeres, danseres

Sarah heeft als actrice, zangeres en danseres inmiddels al een indrukwekkend CV opgebouwd, met onder meer rollen in diverse grote musicals, acteerwerk in series en meervoudige deelname aan Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival. Samen met haar zus Julia vormt ze het succesvolle muzikale duo Sarah & Julia. Dit najaar is ze te zien in de bioscoopfilm Elvy's Wereld So Ibiza.

Sarah Nauta (1998) ontwikkelt al op zeer jonge leeftijd een passie voor zang, dans en theater. Als ze vijf jaar is, start ze met klassiek ballet op Het Balletcentrum in Bleiswijk en een jaar later gaat ze naar de Jeugdtheaterschool van Hofplein Rotterdam. Vanaf haar negende krijgt ze privézangles en maakt ze een begin met danslessen bij Lucia Marthas. Op haar tiende begint ze aan de vooropleiding dans aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en twee jaar later wordt ze aangenomen voor de dansklas van het Gerrit van der Veen College in Amsterdam (verbonden aan Dansacademie Lucia Marthas).

Als Sarah acht jaar is, doet ze auditie bij Stage Entertainment en wordt ze aangenomen voor de rol van klasgenoot Cootje in de musical Ciske de Rat. De musical wordt wegens succes verlengd en ze wordt gepromoveerd naar de meisjeshoofdrol Betje, het vriendinnetje van Ciske. Vervolgens speelt ze op elfjarige leeftijd de rol van Jane Banks in de hoofdcast van de musical Mary Poppins, en op haar dertiende heeft ze haar eerste hoofdrol te pakken: Lila in de musical Droomvlucht. In het daaropvolgende seizoen wordt ze gecast als de jonge Rachel Hazes in de musical Hij Gelooft In Mij.

In 2008 en 2009 is Sarah lid van het VARA Kinderen voor Kinderen-koor. In het tweede jaar krijgt ze de solo ‘Lachen is Gezond’, tevens het titelnummer van de cd. Het jaar daarop wordt ze gevraagd als co-presentatrice van Kinderen voor Kinderen 31. In 2012 danst ze in de act van Femke Meines bij het AVRO Junior Songfestival en het internationale Junior Eurovisie Songfestival, en dat brengt haar op een idee. In 2013 besluit ze zelf mee te doen, samen met haar zus Julia, als het duo Sarah & Julia. Met hun zelfgeschreven nummer ‘Live Life’ worden ze derde van Nederland. Vanaf dat moment staat het duo niet meer stil en volgt de ene succesvolle release na de andere. In 2016 winnen ze de Radio Disney Music Award voor Beste Nederlandse Act.

Na wat acteerwerk in diverse commercials en videoclips, speelt Sarah in 2016 een gastrol in de jeugdserie Spangas van KRO-NCRV. In datzelfde jaar wordt ze gecast voor de rol van Lori in de internationale tv-serie The Lodge van Disney Channel. De opnames vinden plaats in Ierland en Sarah is in maar liefst 120 landen te zien. Vervolgens speelt ze de rol van Robijn in het nieuwe seizoen van De Ludwigs op Nickelodeon en in 2018 werd ze gecast voor een rol in de bioscoopfilm Elvy's Wereld So Ibiza.

Naast haar rollen in films en series is Sarah ook actief als stemactrice, onder meer in de series Girl Meets World, Home en Best Friends Whenever, de films Vampierzusjes, Trolls en De Smurfen en het Verloren Dorp en als Bibi in de films van Bibi & Tina.

In 2016 heeft Sarah haar vwo-diploma behaald aan de Theaterhavo/vwo in Rotterdam. Momenteel doet ze het tussenjaar van de Rabarber Theaterschool in Den Haag en volgt ze wekelijks lessen van De Toneelmeester. Tegelijk bouwt Sarah verder aan haar professionele carrière als actrice en zangeres.

Calendar-Time_43.png

Vanaf woensdag 26 september is Sarah te zien als Emma in de bioscoopfilm Elvy's Wereld So Ibiza.

SCÈNE UIT THE LODGE (2017)

ITEM MET SARAH VOOR TINA (2017)

Heeft u interesse in Sarah Nauta, bijvoorbeeld als actrice?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Sarah Nauta

Laatste nieuws over Sarah Nauta