Sosha Duysker

presentatrice, actrice

Sosha is sinds januari 2017 regelmatig te zien bij NPO Zapp, onder meer als presentatrice van Het Klokhuis en De Buitendienst. Daarnaast was ze te zien als presentatrice van Zapp Skills en als actrice in de spannende jeugdserie Zappmissie. Verder is Sosha actief als presentatrice van diverse evenementen, waaronder filmpremières.

Sosha Duysker (1991) groeide op in het Noord-Hollandse Bovenkarspel. Tijdens haar studie Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam liep ze stage bij RTL Nederland op de afdeling Telekids. Zodoende maakte ze kennis met het werk achter de schermen bij jeugdtelevisie. Deze kennis kon ze gelijk na haar studie toepassen bij haar werk als redacteur bij de ‘Zapp Kids Top 20’.

In 2016 werd Sosha uit tweeduizend ingeschreven auditanten gekozen als één van de nieuwe presentatoren van ‘Het Klokhuis’ (NTR). Begin 2017 verscheen ze voor het eerst op televisie. In de zomer van dat jaar maakte ze deel uit van het presentatorenteam van de dagelijkse serie ‘Zapp Skills’, waarvoor ze het hele land doorreisde.

In het najaar had Sosha een vaste rol in de spannende jeugdserie ‘Zappmissie’ (KRO-NCRV) en rond kerst was ze te zien als fanatiek deelnemer aan de uitdagende reis naar Israël in ‘Kerstster van het Jaar’ (EO). Tussendoor trad ze ook nog op als gastpresentatrice van de ‘Zapp Kids Top 20’ (AVROTROS).

In april 2018 werd Sosha de nieuwe vaste presentatrice van Binge: het programma van Ziggo Movies & Series waarin de kijker helemaal wordt bijgepraat over alles wat met films en series te maken heeft. Samen met presentator Simon Zijlemans presenteert ze dit wekelijkse magazine op YouTube en op het Ziggo tv-kanaal.

Naast haar werk voor NPO Zapp verzorgt Sosha presentaties voor diverse organisaties, zoals de jaarlijkse architectuurdag van Archikidz Rotterdam, de ‘Astronautenquiz’ in NEMO Science Museum tijdens het Weekend van de Wetenschap en landelijke premières van bioscoopfilms als ‘Meesterspion’, ‘Superjuffie’, ‘Vechtmeisje’, ‘Spider-Man Into the Spider-Verse’ en ‘Pieter Konijn’.

Sosha is momenteel regelmatig te zien in ‘Het Klokhuis’ en ‘De Buitendienst’ bij de NTR op NPO Zapp (3).

BINGE #25 (2018)

ITEM HET KLOKHUIS (2017)

ITEM TINA (2017)

Presentatrice @soshaduysker 🥕💙🥕#pieterkonijn

Een bericht gedeeld door Universal Pictures Nederland (@universal_nl) op

Heeft u interesse in Sosha Duysker, bijvoorbeeld voor een boeking als presentatrice?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Sosha Duysker

Laatste nieuws over Sosha