The Bodyguard

musical

De musical The Bodyguard, gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner, vertelt het romantische en spannende verhaal van popster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer. Met de vele hits van Whitney Houston, waaronder ‘I Wanna Dance With Somebody’, ‘Run To You’, ‘One Moment In Time’ en natuurlijk haar grootste wereldhit ‘I Will Always Love You’, is The Bodyguard in het theaterseizoen 2015/2016 exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

De regie van de Nederlandse musical is in handen van Carline Brouwer (Sister Act, Moeder Ik Wil Bij De Revue) en de vertaling is geschreven door Allard Blom. Bij de zoektocht naar de Nederlandse Whitney Houston kwam producent Albert Verlinde uit op debutante Romy Monteiro voor de rol van Rachel Marron. Zij voert de sterrencast aan, samen met Carolina Dijkhuizen als haar zus Nicki. De titelrol (bodyguard Frank Farmer) zal afwisselend worden gespeeld door Mark van Eeuwen en Dave Mantel.

De musical The Bodyguard, naar de gelijknamige film uit 1992, vertelt het verhaal van Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, die door popster Rachel Marron wordt ingehuurd als bodyguard, om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker, of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging?

Sinds december 2012 tourt deze musical door Engeland. Hij werd genomineerd voor maar liefst vier Laurence Olivier Awards en won de WhatOnStage Award voor Best New Musical. Van het soundtrackalbum zijn wereldwijd meer dan 44 miljoen exemplaren verkocht. Whitney Houstons versie van ‘I Will Always Love You’, oorspronkelijk gezongen door Dolly Parton, is een van de meest succesvolle coverversies van een nummer aller tijden.

Momenteel is de musical The Bodyguard exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

ROMY MONTEIRO - RUN TO YOU

Heeft u interesse in een speciale voorstelling van de musical The Bodyguard, bijvoorbeeld voor uw medewerkers en/of (zaken)relaties? Eventueel in combinatie met hospitality en/of catering?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over The Bodyguard

Laatste nieuws (algemeen)