Wouter van der Ent

acteur, presentator

Wouter is een getalenteerde, opkomende acteur die tot nu toe al regelmatig op tv te zien is geweest in diverse bijrollen en inmiddels de weg naar grotere rollen aan het bewandelen is. Daarnaast is hij actief als vloggende backpacker met zijn serie Wout of the World.

Wouter van der Ent werd geboren in Rotterdam. Als klein jochie vond hij het heerlijk om de aandacht te trekken door samen met vriendjes voorstellingen in de tuin te organiseren voor hun ouders. Op school sloeg hij een kleuterklas over en zodoende ging hij met 11 jaar al naar de middelbare school. Naar aanleiding van een krantenbericht deed Wouter als brugpieper auditie voor de hoofdrol in de bioscoopfilm ‘Kruimeltje’. Na verschillende screentests kreeg hij deze helaas niet, maar wel een kleine bijrol als vriendje van Kruimeltje.

Na omzwervingen aan de Technische Universiteit Delft en de Hogeschool Rotterdam kwam Wouter erachter dat zijn sterke eigenschappen vooral op het creatieve vlak liggen. Naast zijn studies deed hij modellenwerk. Na zijn studie werd hij algemeen manager van een literair café. In deze periode nam hij vaak vrijaf om mooie reizen te maken over de hele wereld, naar wel 80 verschillende landen.

In 2012 nam Wouter deel aan de basistraining ‘Camera Acteren’ bij de SKVR, een jaar later gevolgd door de zes maanden durende cursus ‘Film Acteren’. Daarnaast volgde hij een aantal workshops, onder meer bij Hebbes en Kemna. Eind 2013 doet Wouter auditie voor de vakopleiding ‘Film/TV’ van Theaterschool De Trap. In de serie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ was hij destijds één van de vaste gezichten van de Meerdijkse politie en in de hitserie ‘Celblok H’ behoorde hij tot de vaste groep bewaarders.

Er volgden hoofdrollen in programma’s als ‘112 Noodoproep’ (RTL 5) en ‘Achter Gesloten Deuren’ (SBS 6). Daarnaast speelde Wouter rollen in diverse speelfilms en korte films voor verschillende filmfestivals, waaronder het 48 Hour Film Project. Wouter was ondertussen ook op televisie te zien met gastrollen in ‘StartUp’, ‘Bluf’, ‘Jill’ en ‘Zoete Wraak’ en een grote rol in een NPO-documentaire over Satya Sai Baba. Daarnaast speelde hij hoofdrollen in commercials van Amstel, KFC, Snickers en BEATS Electronics.

In 2014 volgde Wouter bij Kemna een masterclass van Carly Wijs, om zich verder te ontwikkelen in ‘method acting’. Tegelijk legde hij zich toe op zijn andere passie: reizen. Wouter heeft al heel wat van de wereld gezien en is dit jaar begonnen met het opnemen van reisverslagen. Deze publiceert hij in de vorm van vlogs, via zijn YouTube-kanaal Wout of the World.

WOUT OF THE WORLD - AFL.7 (2015)

SHOWREEL WOUTER VAN DER ENT (2015)

BEDRIJFSFILM DEFENSIE COMMANDO DIENSTENCENTRA (2015)

Heeft u interesse in Wouter van der Ent, bijvoorbeeld voor een boeking als acteur?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Wouter van der Ent

Laatste nieuws (algemeen)