Yakanuko

fictief karakter, jeugdroman, workshop, theatershow

Yakanuko is een fictief karakter, ontsproten aan het brein van auteur Curt Fortin en illustrator Nick van Leent. Zijn eerste verschijningsvorm is de jeugdroman ‘Yakanuko - Een gevaarlijke opdracht’: een rijk geïllustreerd boek (hardcover, 112 pagina's) voor de kerndoelgroep van jongens en meisjes tussen de 9 en 14 jaar. Het is uitgegeven bij de gerenommeerde kinderboekenuitgever Leopold. De eerste druk ligt sinds november 2014 bij alle boekhandels en bibliotheken.

Met Yakanuko willen Curt en Nick kinderen inspireren om voor hun eigen droom te vechten. Samen werkten ze vijf jaar aan het boek, waarin het verhaal wordt verteld van een elfjarig jongetje dat zijn vader kwijtraakte toen hij acht was. Vanaf dat moment besloot hij om voor zijn dierbaren te gaan vechten en hen te beschermen. Het is een persoonlijk verhaal dat Curt heeft omgezet naar een jeugdroman, in de categorie avontuur/fantasy/sci-fi. In 13 hoofdstukken passeren verscheidene thema's de revue, waaronder goed en kwaad, moed, vriendschap en – ook een beetje – liefde.

Yakanuko - Een gevaarlijke opdracht
De elfjarige Jake is een held, maar (bijna) niemand weet dat. Overdag zit hij te slapen in de klas en ’s nachts beschermt hij als Yakanuko de wereld tegen het kwaad. Sinds zijn vader drie jaar geleden spoorloos verdween, beschouwt Jake het als zijn taak om ervoor te zorgen dat de mensen om wie hij geeft veilig zijn. Met zijn onverwoestbare zelfvertrouwen en grote computerkennis gaat Jake de strijd aan met slechteriken, gevaarlijke robots en ander gespuis. Als de kwaadaardige professor Zone de stad lamlegt en de dochter van de president ontvoert, komt Jake in actie. Met gevaar voor eigen leven...

Curt Fortin en Nick van Leent hebben met hun debuutroman Yakanuko - Een gevaarlijke opdracht
de Hotze de Roosprijs 2015 gewonnen.

Auteur Curt Fortin en illustrator Nick van Leent

 
Leopold_logo.jpg

YAKANUKO BOEKPRESENTATIE (2014)

YAKANUKO BOEKTRAILER (2014)


EXCLUSIEF: bestel hier een gesigneerd exemplaar

Een heel spannend boek met prachtige illustraties, die zo uit een animatiefilm lijken te komen.
— CooleSuggesties
Een spectaculair prentenboek/jeugdroman met wonderschone illustraties.
— De Posthoorn
Een cool verhaal over robots, computers én moed.
— STOER
Een rijk geïllustreerd leesboek waarin familie-relaties en vriendschappen centraal staan.
— Mediasmarties
Spanning, humor en bijzondere illustraties maken dit een aantrekkelijk boek.
— TrotseMoeders.nl
Een erg leuk boek dat elk kind gelezen moet hebben.
— KiDDoWz

Yakanuko workshop

Samen met Stichting Lezen en Schrijven hebben auteur Curt Fortin en illustrator Nick van Leent ter gelegenheid van de ‘Week van de Alfabetisering’ een workshop opgezet waarin ze groepen kinderen laten zien dat lezen, schrijven en tekenen heel tof is. Het is een instrument waarmee ze zichzelf kunnen verbeteren, kunnen uiten en hun dromen kunnen verwezenlijken.

Deze workshop is uitermate geschikt voor kinderen in groep 6 en 7 (leeftijdscategorie 9 t/m 11 jaar). In de meeste gevallen wordt de workshop gegeven op school, maar het kan ook bij allerlei vormen van buitenschoolse opvang.

Lees meer...

KORTE IMPRESSIE VAN DE YAKANUKO WORKSHOP (2014)


Yakanuko theatershow

De wereld zit vol mooie verhalen waarvan je alleen kunt genieten als je erbij stilstaat. Avonturen waar jij deel van kunt uitmaken wanneer je dat toelaat. Kijk om je heen, luister naar de geluiden en beleef ze, want ze zijn speciaal voor jou gemaakt. Alleen dan word je de held van je eigen verhaal.

De voorstelling Yakanuko – Vecht voor je dromen is een samensmelting van theater en muziek, die in dienst staat van het verhaal. Een inspirerend verhaal, verteld door Curt Fortin, over goed en kwaad, moed, vriendschap en wat het betekent om te vechten voor je dromen. Beleef met Yakanuko een heldhaftig avontuur met zang, dans, visuele effecten en een spetterende lasershow.

Cast: Curt Fortin, Nick van Leent, Sarah & Julia, Noi Pakon, e.v.a.
Categorie: familievoorstelling (vanaf 6 jaar)
Speelperiode: december 2016 - juni 2017
Duur: ca. 65 min.

YAKANUKO THEATERSHOW TRAILER (2016)


Heeft u interesse in Yakanuko, bijvoorbeeld voor een workshop bij uw school of organisatie?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.


Meer over Yakanuko

Laatste nieuws over Yakanuko