over ons

EGO Company werkt primair in de media- en entertainmentindustrie en richt zich op een breed scala aan activiteiten. Daarvan zijn management & agency, sponsorfinding en productions & events de belangrijkste.

management & agency
Op het gebied van zakelijke vertegenwoordiging werken wij voor zowel personalities als merken. Bij individuen gaat het doorgaans om acteurs, presentatoren, zangers en modellen, maar we vertegenwoordigen bijvoorbeeld ook een fotograaf, een choreograaf en een bokskampioen. Als ze een raakvlak hebben met de entertainmentsector, kunnen wij iets voor ze betekenen.

Aan onze personalities bieden wij een full-package management service. Van agendabeheer tot imagobewaking en van carrière-planning tot juridisch advies – de cliënt wordt door ons terzijde gestaan tijdens alle aspecten van zijn of haar carrière. Deze diensten kunnen we desgewenst uitbreiden met activiteiten op het gebied van PR, boekingen en tourmanagement.

Naast het management voor personalities treden we ook op als merkagent. Bedrijven nemen ons in de arm om hun merk te vertegenwoordigen en te ondersteunen op het gebied van sales, marketing en/of sponsoring. Want daarin ligt onze expertise, met name wanneer het merk een raakvlak heeft of aansluiting zoekt bij de entertainmentsector. Voor sommige brands gaan we nog iets verder en bieden we complete backoffice-ondersteuning.

sponsorfinding
Desgevraagd adviseren wij het bedrijfsleven vanuit het perspectief van media en entertainment, ter positionering of versterking van hun merk of portfolio. We houden ons daarin voornamelijk bezig met het koppelen van merken en bedrijven aan artiesten/personalities, evenementen, tv-producties en musicals. Doorgaans ten behoeve van onderscheidende marketing-activiteiten zoals loyaliteitsprogramma’s, relatiemanagement en product placement.

productions & events
Naast het vertegenwoordigen van producties en evenementen kunnen wij ze ook zelf verzorgen, van a tot z. Dankzij een hoge mate van in-huis-expertise zijn we in staat om zowel content als belevenissen te produceren in alle soorten en maten, van een dagje uit tot een meerdaags congres en van een videoclip tot een grootschalige bedrijfsfilm.

En dankzij onze raakvlakken met de wereld van hospitality kunnen we bijvoorbeeld voor bedrijfsfeesten echt een totaalplaatje voorzien: locatie, catering, content en artiesten.

overige activiteiten
Naast deze drie pijlers is EGO Company actief als boekingsbureau (t.b.v. artiestenboekingen bij evenementen) en houden we ons ook bezig met consultancy en detachering op tijdelijke of interimbasis. Dit houdt onder meer in dat zowel individuen als bedrijven door ons worden bijgestaan tijdens media- en entertainmentgerelateerde projecten. In dat kader kunnen wij bijvoorbeeld gedurende een bepaalde periode adviseren, begeleiden en onderhandelen om voor onze cliënt de gewenste doelstelling te bereiken. Of we zijn juist betrokken bij de praktische uitvoering van een project, zoals bijvoorbeeld een tv-productie.

EGOcompany_producties-banner.jpg

VIDEOCLIP JIM - "DOOR JOU"

VIDEOCLIP KUS - "DAG EN NACHT"

EGOcompany_websites-banner.jpg
 
EGOcompany_slogan.jpg


“Previously, at EGO Company…”

EGO Company werd in 2006 opgericht door Spiros Chalos en Peter Natrop, bijgestaan door Lisa Oostwoud. Het bedrijf vloeide voort uit de eerdere activiteiten van beiden op het gebied van media en entertainment, waaronder artiestenmanagement en tv-productie.

artiestenmanagement
Vanuit zijn eigen ervaring in het showbizzvak als popzanger, richtte Spiros in 2000 zijn eigen managementbureau op: SilvaScreen. Tot 2006 behartigde hij vanuit dit bedrijf de belangen van meer dan 35 artiesten en bekende persoonlijkheden. Onder meer Kim-Lian van der Meij, Sylvie Meis, Winston Post, Denise van Rijswijk, Curt Fortin, Mohammed Chaara, Inge Schrama, Sander Foppele, Touriya Haoud en Sonja Silva lieten zich door Spiros en zijn medewerkers begeleiden tijdens de planning en het verloop van hun carrière. Peter deed z'n belangrijkste ervaring op dit gebied op bij AT Productions, als personal manager van Elize en Jim Bakkum.

internationaal
Spiros opereerde met zijn artiesten ook op internationaal niveau. Zo begeleidde hij Kim-Lian van der Meij tijdens de promotietour van haar debuutalbum “Balance” in meer dan 17 landen in Europa, Azië en Afrika, en sloot eigenhandig voor haar een platendeal in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast maakte hij samen met Winston Post en Sonja Silva een reis door Vietnam, waar zij als ambassadeurs van de Leprastichting een documentaire opnamen. Deze door SilvaScreen geproduceerde documentaire werd uitgezonden bij RTL 4.

Voor de Cubaans-Amerikaanse zangeres Liset Alea regelde Spiros een platencontract met EMI Music, waarbij hij voor de opnames van het album en de videoclips regelmatig in Engeland was en werkte met producer Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Sugababes, Moby). Daarnaast initieerde hij een samenwerking tussen EMI en Arbeiderspers voor een CD bij een boek van de internationaal vermaarde schrijver Paulo Coelho. Het lukte Spiros om ter promotie van het project de schrijver naar Nederland te halen, onder meer voor het tv-programma “De Wandeling” (KRO).

Dankzij Elize heeft EGO Company sinds 2010 een ‘hub’ in Los Angeles. In dat jaar emigreerde zij naar de USA en sindsdien woont en werkt zij in LA, waar Peter haar regelmatig opzoekt.

theater
SilvaScreen heeft ook een succesvolle eigen theaterproductie op haar naam staan: “Caveman”. Acteur Winston Post heeft met deze one-man-comedy wekelijks diverse theaters in het hele land aangedaan. De sponsoring van deze voorstelling is volledig zelf ingevuld, waarbij onder meer Bert Plantagie en Farouk Systems hun naam eraan gekoppeld hebben en Superunie een consumentenactie heeft gedaan met First Choice Cola.

boekingen
Op het gebied van boekingen hebben Spiros en Peter hun elders opgedane ervaring benut t.b.v. zowel SilvaScreen als EGO Company, door enerzijds op te treden als boekingsbureau voor zowel eigen als externe artiesten, en anderzijds de artiestenboekingen te verzorgen voor evenementen van derden. Zo was EGO Company twee jaar op rij de grootste zelfstandige afnemer van boekingen van artiesten uit het tv-programma ‘The Voice of Holland’.

evenementen
Dankzij korte lijnen met diverse mooie locaties, heeft Spiros in de loop der jaren vanuit zijn bedrijf een aantal hele geslaagde evenementen mogen organiseren, voor onder meer Kappé International, Tax Free World Association, Sanoma Men’s Magazines (Playboy) en Ministry of Sound.

sponsoring
In 2006 zette Spiros zijn activiteiten voort vanuit EGO Company, met sponsorfinding als belangrijke kernactiviteit. Hierin hebben wij gedurende een aantal jaren de artiesten en acts van AT Productions vertegenwoordigd, onder wie Kane, Within Temptation, Van Dik Hout, Di-rect, Kus, Elize en Jim Bakkum. Hier zijn deals met onder meer Farouk Systems (BioSilk/CHI), Cafe Moda, Douwe Egberts en Renault uit voortgevloeid. Maar ook de concerten en festivals van A&A Concerts en de evenementen van AT Events hebben onderdeel uitgemaakt van ons portfolio. Daarvoor hebben we deals weten te sluiten met onder meer Spadel, Kampri, Rabobank en Van Lanschot Bank.

Bovendien hebben we een aantal bijzondere bedrijven vertegenwoordigd, waaronder Dromenjager – actief in de ontwikkeling en exploitatie van characters voor kinderen (Woezel & Pip) – en de stichting Guusje Nederhorst Foundation (thans Het Vergeten Kind). Voor de theatertour van Woezel & Pip hebben we de sponsoring verzorgd, waar een consumentenactie uit voortvloeide bij Parfumerie Douglas. En op het gebied van musicals hebben wij indertijd voor V&V Entertainment (thans Stage Entertainment Nederland) onder meer voor ‘Footloose’ (2009), ‘Hairspray’ (2009-2010) en ‘Legally Blonde’ (2010-2011) de hoofdsponsoring ingevuld.

EGOcompany_team.jpg

SilvaScreen groepsfoto met (vlnr) Mohammed Chaara, Touriya Haoud, Denise van Rijswijk, Winston Post, Spiros Chalos, Sylvie Meis, Kim-Lian van der Meij, Sander Foppele, Anouk van Nes (gast) en Sonja Silva (2002)