over ons

EGO Company wordt gerund door Spiros Chalos en Peter Natrop. We zijn als bedrijf actief in de media- en entertainmentindustrie en richten ons op drie pijlers: talent management, brand partnerships en productions.

talent management
Op het gebied van zakelijke vertegenwoordiging van talenten werken wij hoofdzakelijk voor zangers, acteurs en presentatoren die een raakvlak met muziek hebben en/of tot de categorie jong talent behoren. Aan deze talenten bieden wij een full-package management service. Van agendabeheer tot imagobewaking en van carrière-planning tot juridisch advies – de cliënt wordt door ons terzijde gestaan tijdens alle aspecten van zijn of haar carrière. Deze diensten breiden we in sommige gevallen uit met activiteiten op het gebied van muziekexploitatie, boekingen en tourmanagement.

brand partnerships
Naast het management van talenten treden we ook op als merkagent. Bedrijven nemen ons in de arm om hun merk te vertegenwoordigen en te ondersteunen op het gebied van sales, marketing en/of sponsoring. Want daarin ligt onze expertise, met name wanneer het merk een raakvlak heeft of aansluiting zoekt bij de entertainmentsector. We houden ons daarbij voornamelijk bezig met het koppelen van merken en bedrijven aan talenten, evenementen, tv-producties en musicals. Doorgaans ten behoeve van onderscheidende marketingactiviteiten zoals loyaliteitsprogramma’s, relatiemanagement en product placement.

productions
Naast het vertegenwoordigen van producties en evenementen kunnen wij ze ook zelf verzorgen, van a tot z. Dankzij een hoge mate van in-huis-expertise zijn we in staat om zowel content als belevenissen te produceren in alle soorten en maten, van een dagje uit tot een meerdaags congres en van een videoclip tot een grootschalige bedrijfsfilm. En dankzij onze raakvlakken met de wereld van hospitality kunnen we bijvoorbeeld voor evenementen echt een totaalplaatje voorzien: locatie, catering, content en artiesten.

overige activiteiten
Naast deze drie pijlers is EGO Company actief als boekingsbureau (t.b.v. artiestenboekingen bij evenementen) en verzorgen we tourmanagement voor derden. Daarnaast houden we ons ook bezig met consultancy en detachering op tijdelijke of interimbasis. Dit houdt onder meer in dat zowel individuen als bedrijven door ons worden bijgestaan tijdens media- en entertainmentgerelateerde projecten. In dat kader zijn we bijvoorbeeld regelmatig betrokken bij de productie van een videoclip, tv-programma of evenement.


“Previously, at EGO Company…”

EGO Company werd in 2006 opgericht door Spiros Chalos en Peter Natrop, bijgestaan door Lisa Oostwoud. Het bedrijf vloeide voort uit de eerdere activiteiten van Spiros en Peter op het gebied van media en entertainment, waaronder artiestenmanagement en tv-productie.

talent management
Vanuit zijn eigen ervaring in het showbizzvak als popzanger, richtte Spiros in 2000 zijn eigen managementbureau op: SilvaScreen. Tot 2006 behartigde hij vanuit dit bedrijf de belangen van meer dan 35 talenten. Onder meer Kim-Lian van der Meij, Sylvie Meis, Winston Post, Curt Fortin, Inge Schrama, Touriya Haoud en Sonja Silva lieten zich door Spiros en zijn medewerkers begeleiden tijdens de planning en het verloop van hun carrière. Peter deed z'n belangrijkste ervaring op dit gebied op bij AT Productions, als personal manager van Elize en Jim Bakkum.

internationaal
Spiros opereerde met zijn artiesten ook op internationaal niveau. Zo begeleidde hij Kim-Lian tijdens de promotietour van haar debuutalbum “Balance” in meer dan 17 landen in Europa, Azië en Afrika, en sloot voor haar een platendeal in het Verenigd Koninkrijk. Voor de Cubaans-Amerikaanse zangeres Liset Alea regelde Spiros een platencontract bij EMI Music, waarbij hij voor de opnames van het album en de videoclips regelmatig in Engeland was. Daarnaast initieerde hij een samenwerking tussen EMI en Arbeiderspers voor een CD bij een boek van de internationaal vermaarde schrijver Paulo Coelho.

theater
SilvaScreen heeft ook een succesvolle eigen theaterproductie op haar naam staan: ‘Caveman’. Acteur Winston Post heeft met deze one-man-comedy wekelijks diverse theaters in het hele land aangedaan. De sponsoring van deze voorstelling is volledig zelf ingevuld, waarbij onder meer Superunie een consumentenactie heeft gedaan met First Choice Cola. Deze ervaring hebben we recent nog gebruikt voor de zakelijke begeleiding van de theatertour van Curt Fortin met ‘Yakanuko’.

boekingen
Op het gebied van boekingen hebben Spiros en Peter hun elders opgedane ervaring benut t.b.v. SilvaScreen en EGO Company, door enerzijds op te treden als boekingsbureau voor zowel eigen als externe artiesten, en anderzijds de artiestenboekingen te verzorgen voor evenementen van derden. Zo was EGO Company twee jaar op rij de grootste zelfstandige afnemer van boekingen van artiesten uit het tv-programma ‘The Voice of Holland’.

brand partnerships
In 2006 zette Spiros zijn activiteiten vanuit SilvaScreen voort in EGO Company, met toentertijd het vinden van brand partnerships als belangrijkste kernactiviteit. Op dit gebied hebben wij gedurende een aantal jaren de artiesten en evenementen van AT Productions vertegenwoordigd: een portfolio met onder meer Kane, Within Temptation, Elize, Jim Bakkum en Beatstad. Hier zijn deals met o.a. Farouk Systems (BioSilk/CHI), Cafe Moda, Douwe Egberts, Renault, Spa, Rabobank en Van Lanschot Bank uit voortgekomen. Daarnaast hebben we voor de theatertour van Woezel & Pip de sponsoring verzorgd, inclusief een consumentenactie bij Parfumerie Douglas. En op het gebied van musicals werken wij sinds 2008 samen met Albert Verlinde Entertainment (nu Stage Entertainment Nederland) en hebben we zodoende onder meer voor de musicals ‘Footloose’, ‘Hairspray’, ‘Legally Blonde’, ‘Dreamgirls’ en ‘HAIR’ de hoofdsponsoring weten in te vullen.

SilvaScreen groepsfoto met (vlnr) Mohammed Chaara, Touriya Haoud, Denise van Rijswijk, Winston Post, Spiros Chalos, Sylvie Meis, Kim-Lian van der Meij, Sander Foppele, Anouk van Nes (gast) en Sonja Silva (2002)