Tommie Christiaan

zanger, acteur

Tommie is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro en het voorafgaande tv-programma Op Zoek Naar Zorro. Verder was hij te zien in onder meer Grease en HAIR en dit seizoen als Emilio Estefan in On Your Feet!. Daarnaast zong hij de sterren van de hemel in Beste Zangers 2017. Zijn nieuwste single Alles Wat Ik Voor Me Zag is nu uit.

Tommie Christiaan werd geboren in Amsterdam en groeide op in Alkmaar. Als kind binnen een artiestenfamilie werd de uitvoerende kunst hem met de paplepel ingegoten. Hij zong en danste in verschillende school- en amateurmusicals en leerde saxofoon en gitaar spelen. Maar Tommie was ook sportief en speelde 12 jaar lang honkbal. Op zijn 17e begon hij aan een opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas. Vier jaar lang genoot hij (privé)lessen in zang, koorzang, acteren en natuurlijk dans, in diverse stijlen. Hij kreeg daarbij workshops van o.a. Willem Nijholt, Pia Douwes, Paul de Leeuw, Kitty Courbois en Jimmy Hutchinson.

In zijn tweede jaar op de dansacademie werd Tommie gevraagd een hoofdrol te spelen in de bioscoopfilm ‘Afblijven’. Daarnaast doorliep hij verschillende stages – onder meer bij de theatertour van ‘Oebele’ – en was hij achtergronddanser bij verschillende tv-programma’s waaronder de Staatsloterijshow, het Musical Awards Gala, ‘Wie Wordt Tarzan?’ en Musicals in Ahoy’.

In zijn examenjaar begon Tommie bij Joop van den Ende Theaterproducties in het ensemble van de musical ‘Dirty Dancing’, als swing en understudy voor vier rollen. Direct daarna nam hij deel aan de AVRO-talentenjacht ‘Op Zoek Naar Joseph’, maar vlak voor de finale verliet hij het programma vanwege een onweerstaanbaar aanbod: de mannelijke hoofdrol (Troy Bolton, in de film gespeeld door Zac Efron) in de musical-versie van de zeer succesvolle filmreeks ‘High School Musical’. Pers en publiek waren unaniem lovend over Tommies vertolking van deze rol en hij werd genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie ‘Aanstormend talent’.

Niet lang daarna werd Tommie gevraagd voor de Elvis-musical ‘Love Me Tender’ en toen die tour voorbij was, besloot hij mee te doen met ‘Op Zoek Naar Zorro’. Dat was een goede beslissing, want hij won en kreeg de hoofdrol in de grootse musicalproductie ‘Zorro’. Door het succes van het tv-programma verwierf Tommie tegelijk bekendheid bij het grote publiek. In het daaropvolgende seizoen vertolkte hij de rol van Prins Erik in de Disney-musical ‘The Little Mermaid’ en stond hij op de planken in het DeLaMar Theater met de concertante uitvoering van ‘Jesus Christ Superstar’.

Sinds 2009 is Tommie ook een begenadigd stemacteur en in die hoedanigheid sprak hij tot nu toe al verschillende animatiefilms, -series en games in, waaronder ‘Space Chimps 2’, ‘Max Steel’, ‘The Chronicles of Narnia’ en de populaire actieserie ‘Aaron Stone’ van Disney XD. In 2014 was Tommie te zien in de bioscoopfilm ‘Dansen op de Vulkaan’ en in de winnende film van het Cinekid 48 Hour Film Project, ‘De Droomtrein’.

In het seizoen 2015/2016 speelde Tommie de rol van Kenickie in de nieuwe uitvoering van de musicalklassieker ‘Grease’. Daarvoor ontving hij zijn tweede nominatie voor een Musical Award. In het seizoen 2016/2017 stond hij op de planken als Woof en understudy voor Berger in de musical ‘HAIR’ en dit seizoen deelt hij de hoofdrol van Emilio Estefan samen met Jim Bakkum in ‘On Your Feet!’.

In het tiende seizoen van de succesvolle muzikale serie ‘Beste Zangers’ (AVROTROS, NPO 1) liet Tommie zien wat hij aan zangkunsten in huis heeft, onder meer met nummers in het Italiaans en zelfs Aucaans, en het veelgeprezen duet 'Barcelona' met Tania Kross.

Op 13 oktober jl. is de nieuwste single van Tommie uitgekomen, onder de titel ‘Alles Wat Ik Voor Me Zag’. Deze single is het eerste nummer van zijn binnenkort te verschijnen debuut-EP.

In zijn vrije tijd is Tommie ambassadeur en vrijwilliger voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds in Alkmaar.

Op 13 oktober jl. is de nieuwe single van Tommie verschenen: Alles wat ik voor me zag.

Momenteel is Tommie gemiddeld drie avonden per week te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, als Emilio Estefan in de musical On Your Feet!

TOMMIE CHRISTIAAN - 'ALLES WAT IK VOOR ME ZAG' (2017)

Beste Zangers 2017

Heeft u interesse in Tommie Christiaan, bijvoorbeeld voor een optreden (met of zonder gitarist)?
Vul dan het contactformulier in, zodat wij u gericht kunnen informeren over de mogelijkheden.